Altın 6367.67 %0.38
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4337 %0.04
Euro 53.432 %-0.35
Sterlin 61.4684 %-0.01

Rehber öğretmenlere seminer

Rehber öğretmenlere seminer

Yozgat’ta rehberlik öğretmenlerine 'Okullarda Güncel Sorunlar' ve 'Etkili Müdahale' seminerleri verildi.

Anadolu Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Aydoğan Aykut Ceyhan’ın yürütücülüğünü yaptığı, PDR uzmanı Uzm. Psk. Danışman Ömer Özer’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Proje 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında Yozgat ta görev yapan 20 Rehberlik öğretmenine 5 günlük bir eğitim programı uygulandı.
Proje Rehberlik Araştırma Merkezlerinin okul psikolojik danışmanlarının karşılaştıkları problemler ve ihtiyaç alanlarına ilişkin yapılan, bilgi almaya yönelik görüşmeler ve proje ekibinin önceki proje deneyimine dayanarak geliştirildi.
Bu proje kapsamında MEB’e Bağlı okullarda çalışan okul psikolojik danışmanlarına, sıklıkla karşılaştıkları problem alanları olan, sosyal kaygı, problemli internet kullanımı, kendini kabul ve kriz konularında bilişsel davranışçı terapi yaklaşımına dayalı müdahale teknik ve stratejilerinin, probleme dayalı öğrenme yaklaşımı ve yaşantısal tekniklerle kazandırılması amaçlanmaktadır. Okul psikolojik danışmanları, öğrenci, veli ve diğer öğretmenler tarafından özellikle öğrencilerle ilgili ortaya çıkan sorunlar konusunda ilk sırada başvurulabilecek yardım kaynağı olarak görülmektedir.
Proje kapsamında bilişsel davranışçı terapi kapsamındaki müdahale becerilerinin geliştirilmesinin yanında kalabalık okullarda aynı anda birden çok öğrenciye yardım etme olanağı sağlayan grupla psikolojik danışma programlarını geliştirebilme, yürütebilme ve değerlendirebilme becerilerinin de geliştirilmesi hedeflendiği belirtildi.
Anadolu Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aydoğan Aykut Ceyhan ve PDR uzmanı Uzm. Psk. Danışman Ömer Özer İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, proje sorumlusu ve koordinatörleri ile Yozgat’ta gerçekleşen rehberlik faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaretin ardından 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen ‘Okul Psikolojik Danışmanı Bilim Okulu: Okullarda Güncel Sorunlar, Etkili Müdahaleler’ adlı proje Grand Ser Otelde yapılan sertifika töreni ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.