Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokuluna İlginç Bağış
Yozgat Bozok Üniversitesi Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’na bir hayırsever iş insanı tarafından ilginç bir bağış yapıldı.
Sarıkaya Yüksek Öğrenime Destek Derneği Başkanı ve üyeleri, okulun son durumunu değerlendirmek için bir toplantı yaptı.
Şehit Yılmaz Gündüz Sinema ve Tiyatro Salonunda bir araya geldiler. Toplantıya Kaymakam Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkanı ve aynı zamanda dernek başkanı olan Ömer Açıkel, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve dernek üyeleri katıldılar.
Toplantı da İş İnsanı Abdullah Karataş, Yüksekokulun açılması için elinden geleni göstereceğini ifade etti.
Derneğe ilk bağışı yapan Karataş, 10 bin lira para ile bin adet çam bağışında bulundu.
ATIL KALMASINI ÖNLEDİK
Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, okul binasının bakım ihtiyaçlarını karşılayarak atıl kalmasını önlediklerini söyledi.
Özcan, “Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek okulunun açılması için Bozok Üniversitesine Kadılının altındaki 100 dönüm arazinin de geçici olarak verildiğini söyledi. Kadılının alt kısmında olan hazineye ait olan yerin Bozok Üniversitesine geçici tahsisle verildi. Şartlı tahsiste “Ziraat Fakültesinin uygulama alanı olacak dendi.” Fakat Ziraat fakültesi verilen yeri anlaşmaya göre kullanmadı, bizde tahsisi geçici verdiğimiz için sürekli tahsise çevirmedik. Bozok Üniversitesi sözünü tutmadığı için bizde o yeri vermedik” dedi.
AYLIK VERECEĞİZ
Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, okul da görev yapacak olan öğretim görevlilerini belediyeden aylık bağlayacaklarını açıkladı.
Açıkel, “Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek okulunun açılabilmesi için bir öğretim görevlisini bulduk. Sıra ikincide. Yüksek okul derneği olarak bir heyet kuracağız. Beş kişilik bu heyet Fizik Tedavi üzerine yeterli kriterleri olan ikinci bir Hoca bulacak. Bu hoca Türkiye de bulunmazsa YÖK tarafından denkliği onaylanmış Azerbeycan’dan dahi olabilir bir hoca bulacağız. Maaşına ek olarak Belediye bütçesinden bu hocalara aylık tahsis edeceğiz. Yoksa hocalar Bozok üniversitesini tercih etmiyor. Maaşı düşük geliyor. Hoca diyor ki aynı maaşı alacaksam neden büyük şehri bırakıp Sarıkaya’da görev yapacağım. Bizde Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek okulunu cazip kılmak için Belediye bütçesinden hocaya artı maaş ödeyeceğiz. Bunu da Abdulkadir Akgül bey olur Sarıkayalı iş adamları olur, Derneğe bağış olur adı ne olursa olsun belediye imkanlarını kullanarak maddi açıdan Sarıkaya da görev yapmalarını cazip hale getireceğiz” diye konuştu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.