Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel Gemlik'te Öğrencilerle Buluştu
Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel, Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşma ile büyük farkındalık yarattı.
Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri programı kapsamında Gemlik’te Lale Kemal Kılıç Ortaokulu öğrencileri Cemil Meriç Kültür Merkezinde buluştu.

Konferanstan önce öğrenciler okullarından başlayarak Gemlik sokaklarında yürüyerek konferans salonuna geldiler. Gemlik halkının çok ilgisini çektiler ve halkın bu çevre bilinci ve çevre kirliliğini önlemeye yönelik pankartları okumalarını sağladılar. Konferans salonuna giren öğrenciler “Çevre bilinci ve çevre kirliğine” yönelik pankartlar ile salonda gösteri yapan öğrenciler pankarttaki yazılarını sözlü olarak dile getirdiler.
Temel, “Pet şişelerde beş kimyasal maddenin suya geçtiğini bulduklarını ve pet şişelerden su içerken daha dikkatli olunması gerekir. Sağlıklı yaşam için yediklerimize ve içtiklerimize çok dikkat etmeliyiz ki hastalanmayalım. Çevreye atılan plastiklerden dağılan 5mm den daha küçük parçalara mikroplastik deniyor. Duş jelinden tutun diş macununa makyaj malzemelerinden soluduğumuz havaya kadar mikroplastiklerin karşımıza çıkıyor” dedi.

"Mümkün Olduğunca Plastik Madde Kullanmayalım"
Yemeklerde kullanılan sofra tuzlarında, balıklarda, içme sularında, poşet çaylarda plastiğe rastlandığını belirten Temel, “Mümkün olduğunca plastik malzeme kullanmamaları konusunda öğrencileri uyardı. Yapılan araştırmalarda suya ve gıdaya karışan mkiroplastiklerin anne karnındaki bebekleri bile etkiliyor. Cam şişe ve bez çanta kullanımının teşvik edilmesi gerekir. Aksi halde yakın zamanda bitkilerimizi yetiştirecek toprak, içebileceğimiz su kalmayacak” diye konuştu.

Söyleşi soru cevaplı olarak geçti ve sorulara doğru cevaplar veren her öğrenciye okul tarafından Bilim ve Teknik Dergisi hediye edildi. Söyleşi sonunda Bursa Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet DURAN böyle etkinliklerin devam edeceğini belirterek Temel’e çok verimli geçen söyleşiden dolayı teşekkür etti.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.