Yozgat Öğrenci Dostu Şehir Olacak!
Yozgat Bozok Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin sorunlarının çözümü için yetkililer harekete geçti.
Vali Kadir Çakır, Belediye Başkanı Celal Köse, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ile ilgili kurum müdürleri öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide öğrenciler ilk defa yaşadıkları sorunları yetkililere doğrudan aktarma fırsatı buldu.
Öğrencilerin önemli ve kıymetli olduğunu belirten yetkililer, Yozgat’ı öğrenci dostu bir şehir yapmak istediklerini ifade etti.

Çakır, “Bunlar zaman zaman bize geliyor. Başta ulaşım ve diğer sorunların başta olmak üzere çözüm için bir araya geldik. Burada bizim için önemli olan bir sistem kurabilmek. İçinde sizlerin olduğu, sizlerle bir arada olduğu, sizlerin önerisinin olduğu bir sistem kurabilmek. Ve bunu sürdürebilir, yaşanılabilir hale getirebilmek. Onun için bu şekilde bir toplantı düşündük. Umuyoruz sizler için faydalı olur” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, öğrencilerin kendileri için önemli ve kıymetli olduğunu belirtti.
Karadağ, “Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Sizleri başarısı ve mutluluğu, sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz bu ülkenin refah ve huzur içerisinde olacağı anlamına gelir. Sizlerin ne dertleri ne sorunları varsa bunları her platformda masaya yatırdık. Sorunlarla ilgili çözüm aramaya bulmaya çalıştık. Bununla ilgili mesafe kaydettik. Valilik, Belediye ve ilgili kurumlar olması biz hiçbir şey yapamayız” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Celal Köse, seçim öncesinde de seçim sonrasında da gençlerle birlikte olduklarını dile getirdi.
Köse, “Yozgat Bozok Üniversitemizde yaşayan, eğitim, öğretim gören öğrenciler ve öğretim görevlilerini yaşadığı sorunlarla ilgili araştırmalar yapıldı ve tarafımıza bildirildi. Bu bağlamda da bunlarla ilgili gerekli iş ve işlemleri yapmaya başladık. Öğrencilerle ilgili anket yapmışlar. Öğrencilerin en büyük sorunlarının başında ulaşım geliyor. Bununla ilgili şehir efsanesi de oluştu ama öğrencilerin yüzde 70’i ulaşımdan memnuniyetsizliğinin olduğunu ifade ediyor. Biz bu sorunu çözmek için toplantı yaptık. Ulaşım sorununu çözeceğiz” diye konuştu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.