Yozgat’ın 2026 yılı LGS sıralaması belli oldu: 3 öğrenci ile listedeyiz
2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarına ilişkin paylaşılan verilere göre Yozgat'tan 3 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birincileri arasına adını yazdırdı.
Toplam 343 öğrencinin birinci olduğu 2026 LGS'de Yozgat, çıkardığı 3 Türkiye birincisiyle dikkat çeken iller arasında yer aldı.
Yozgat birçok ili geride bıraktı
Açıklanan listeye göre en fazla Türkiye birincisi çıkaran il 101 öğrenciyle İstanbul olurken, Ankara 40, İzmir 27 ve Bursa 21 birinci ile ilk sıralarda yer aldı.
Yozgat ise 3 birinci çıkararak;
Sivas,
Tokat,
Afyonkarahisar,
Mardin,
Erzincan ile aynı başarıyı gösterdi.
Yozgat, ayrıca;
Kayseri (6),
Malatya (6),
Samsun (5),
Mersin (4)
gibi nüfusu daha büyük birçok ilin gerisinde kalırken, Kırşehir, Çorum, Elazığ, Niğde, Van, Şanlıurfa ve Aydın gibi illeri ise geride bıraktı.
343 Türkiye birincisi çıktı
2026 LGS'de Türkiye genelinde 343 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
Uzmanlar, bu yıl sınavın ayırt ediciliğinin önceki yıllara göre daha yüksek olmasına rağmen yüzlerce öğrencinin tam puan almasının dikkat çekici olduğunu değerlendiriyor.
Yozgat'ın çıkardığı 3 Türkiye birincisi, kentte eğitim kalitesinin ve öğrencilerin sınav başarısının önemli göstergelerinden biri olarak değerlendirilirken, öğrencilerin hangi okullardan çıktığına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak resmi açıklama merakla bekleniyor.
Kentte eğitim camiası, aileler ve öğretmenler, Türkiye birincisi olan öğrencilerin elde ettiği başarının Yozgat adına önemli bir gurur kaynağı olduğunu ifade ediyor.
Kaynak:ÖZEL HABER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.