Yozgat'ta 403 okul temiz 65’inin değerlendirmesi devam ediyor
Yozgat'ta okulum Temiz programına başvuran 468 okuldan 403'ünün başvurusu kabul edilirken, 65 okulun ise değerlendirmesi devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, eğitim öğretim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir ve tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla ''Okulum Temiz'' belgelendirme programı başlatıldı.
Başlatılan program kapsamında Okulum Temiz Programına Yozgat genelinde tüm okullar (468) başvuruda bulundu. Yozgat İl Milli eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, 403 okulun başvurusu kabul edildiğini ve belgelerinin gönderildiğini 65 okulun ise değerlendirmesinin devam ettiğini söyledi. Yazıcı, en kısa sürede 65 okulun da standartlara uygun hale getirilip belgelerini alacağını kaydetti. Okulum Temiz programında okulların gösterdiği çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazıcı, tüm yönetici, öğretmen ve çalışanların öğrencilere uygun ve steril bir ortam sağlamak amacıyla özveriyle çalıştıklarını dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.