Altın 6432.28 %1.4
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4391 %0.02
Euro 53.4725 %-0.31
Sterlin 61.5078 %0.05

Akdağmadeni  Ziraat Odası Başkanı Eyyüp Elmalı: Hükümetin yelkenleri tarıma çevirmesi gerekiyor

Akdağmadeni  Ziraat Odası Başkanı Eyyüp Elmalı: Hükümetin yelkenleri tarıma çevirmesi gerekiyor

Akdağmadeni  Ziraat Odası Başkanı Eyyüp Elmalı, Çamlık TV’de Tarık Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu Yozgat Gündemine konuk oldu.

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyüp Elmalı, Çamlık TV’de Tarık Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu Yozgat Gündemine konuk oldu.

Elmalı, çiftçilerin Dünya çiftçiler gününü kutladı.

Çiftçilerin hakların korumak için mücadele verdiklerini dile getiren Eyyüp Elmalı, “Genel Başkanımız Ankara’yı terk etmeyen tek kişi. Çiftçilerin üretime geçmesi için, hükümetimizle görüşerek çiftçilerin sokağa çıkma yasağından muaf tuttu. Çiftçilerimiz tarlaya gitti, ekimlerine devam etti. Genel başkanımıza bunun için çok teşekkür ediyoruz. Tarım ülkemizde enerji ile birlikte en stratejik bir sektördür. Gıda açısından yaşamsal güdünün yanında ekonomiye de büyük katkı sağlayan bir sektördür. Sektör yaptığı katkı ile ihracatın artmasında, dış ticaret açığının da kapatılmasına fayda sağlamaktadır. Tarım sektörünün ekonomide ki ağırlığı görünenden daha fazladır. Sektörümüzde olduğu gibi ülkemizde de önemli sektörler olmuştur. Dünya nüfusunun 2050’de 9 milyarı aşması bekleniyor. Onun için tarımın önemi ülkemizde hissedilir derecede fazladır. Mutlaka hükümetimizinde yelkenleri tarıma çevirmesi gerekiyor. Üretime çevirmesi gerekiyor. Üretmezsek ülkemizin aç kalacağını biliyoruz. Onun için tarım yaz aylarında 6 milyon kişiye de iş istihdamı sağlıyor. Onun için tarımın önemi çok fazla. Tabi ufak tefek sıkıntılarımız var. hükümetimizin de çalışmaları var. genel başkanımız bu konuda bölge bölge gezdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.