Altın 6450.13 %1.68
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4286 %0.03
Euro 53.4988 %-0.25
Sterlin 61.5725 %0.16

'AR-GE Rekabet İçin Zorunludur'

'AR-GE Rekabet İçin Zorunludur'

Coşkun, AR-GE yönetimi konularında iyi yetişmiş AR-GE liderleri ve insan kıymeti yetiştirmenin kritik bir gereklilik olduğunu dile getirdi.

AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanı sıra ileri teknoloji ürünlerini 64 ülkeye ihracat eden ASELSAN 2018 yılında gerçekleştirdiği 1 milyar TL’nin üzerindeki ihracat ile ülkemizin dış ticaret dengesine ve teknoloji alanındaki bağımsızlığını da büyük katkı sağlamaktadır.


Bünyesinde bulunan 6 AR-GE merkezinde 3 bin 917 AR-GE personeli bulunan ASELSAN gerçekleştirdiğin AR-GE çalışmaları sonucunda 450 fazla patent, faydalı model, marka tescili ve endüstriyel tasarım tesciline sahiptir” ifadelerine yer verdi.
Savunma Sanayi Başkanlığı himayesinde bulunan ASELSAN, Öz Kaynaklı AR-GE Projeleri Üniversite ve Sanayi iş birliğinde Ostim’de tören gerçekleştirdi. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı ardından tanıtım filmi gösterildi.
AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Savunma Sanayi Başkanlığı himayesindeki ASELSAN’ın Ostim'deki Öz Kaynaklı AR-GE Projeleri Üniversite ve Sanayi İşbirliği tören programına Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Md Prof. Dr. Haluk Görgün ile birlikte katıldıklarını ve AR-GE Proje Ortaklarına ödüllerini verdiklerini söyledi.


AR- GE’nin rekabet için zorunluğu olduğunu anımsatan Coşkun, “Günümüzde hakim olan bilim ve teknoloji temeline dayalı yeni ekonomik anlayışta ülkelerin küresel rekabet kabiliyeti AR-GE’ye verdikleri önem ve ayırdıkları kaynak ile doğrudan ilişkili seviyeye gelmiştir. Bir ülkenin AR-GE ekosisteminin başlıca kaynak sağlayıcıları olan kamu, akademi ve özel sektörün bu alandaki yatırımları bütünsel anlamda ele alındığında o ekonominin lokomotifi niteliğini taşıdığını görmekteyiz.
Dünya ekonomik forumu tarafından hazırlanan 2016- 2017 küresel rekabetçilik raporunda ilk 10’da yer alan ülkelerin AR-GE yoğunluklu büyüyen ülkeler olması bunun somut kanıtı olarak gösterilebilir. Gelişmişlik ve AR-GE yoğunluğunun da aynı yakınlıkta bağı olduğu aşikardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.