Arsalarda cins değişikliği yapıldı
Yozgat’ın Sorgun ve Çandır İlçelerinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan arsalarda cins değişikliği yapıldı. Arsalar, İl Sağlık Müdürlüğüne devredilerek, bina statüsüne dönüştürüldü.
Yozgat’ın Sorgun ve Çandır İlçelerinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan arsalarda cins değişikliği yapıldı. Arsalar, İl Sağlık Müdürlüğüne devredilerek, bina statüsüne dönüştürüldü.

İl Genel Meclisi Sorgun İlçesine bağlı Yazlak mahallesinde bulunan ve üzerinde 4 Nolu aile, sağlık merkezi olan arsa ile Çandır İlçesine bağlı Büyükkışla Köyü Karşıyaka Mahallesinde bulunan ve üzerinde sağlık evi olan arsalar, bina statüsüne dönüştürüldü.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi her iki ilçede bulunan binalar hakkında İl Genel Meclisine bilgi verdi.
Yetkili, “Zamanında buraların imar tadilatı yapılmamış. Şuanda da imar barışı var. Bu kapsamdan tahsis gerekiyor. Onun için biz talepte bulunduk. Cuma günü imar barışı sona eriyor. Tapu kayıtlarında arsa gözüküyor. Her iki arsanın üzerinde de aile, sağlık merkezi bulunuyor. Ama tapuda arsa gözüküyor. Bunu bina şekline çevireceğiz” dedi.
Daha sonra İl genel meclis üyeleri her iki arsanın, bina statüsüne değiştirilmesini oy birliği ile kabul etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.