Boğazlıyan’da Mahkemeden Büyük Satış
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde iki sulu tarım arazisi ile iki arsa mahkeme kararıyla satışa çıkarıldı. Boğazlıyan Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından gerçekleştirilecek elektronik artırmalarda taşınmazlar için belirlenen muhammen bedeller toplamı 9 milyon 45 bin 446 TL’ye ulaşıyor.
Boğazlıyan’da yatırım yapmak veya tarım arazisi satın almak isteyenleri ilgilendiren satış ilanı yayımlandı. 2024/15 SATIŞ dosyası kapsamında Çarşı Mahallesi’nin farklı mevkilerinde bulunan dört taşınmaz elektronik ortamda açık artırmayla satılacak.
18 Bin Metrekarelik Sulu Tarla 3,6 Milyon TL
Satış listesinin en geniş taşınmazı Ortabelen Mevkii’nde bulunuyor. 48 ada 26 parselde kayıtlı tarla 18 bin 19 metrekare büyüklüğünde.
Bilirkişi tespitlerine göre kumlu-tınlı toprak yapısına sahip arazinin cazibe veya motopomp ile sulanabilme imkânı bulunuyor. Yüksek eğim, taşlılık, tuzluluk ve sığlık gibi tarımsal üretimi kısıtlayabilecek olumsuzlukların bulunmadığı belirtilen arazide keşif tarihinde hububat ekili olduğu kaydedildi.
Sulu tarım arazisi niteliğindeki taşınmaz için 3 milyon 603 bin 800 TL muhammen bedel belirlendi.
İlk artırma 11 Aralık 2026 saat 10.00’da başlayacak ve 18 Aralık saat 10.00’da sona erecek. İkinci artırma ise 11-18 Ocak 2027 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
İkinci Sulu Tarla 1,7 Milyon TL’den Satışta
Turnalık Mevkii’ndeki 1095 ada 6 parselde bulunan 8 bin 708,23 metrekarelik sulu tarım arazisi de satış listesinde yer aldı.
Nadas durumda olduğu belirtilen taşınmaz için 1 milyon 741 bin 646 TL değer biçildi.
Arazinin tapu kaydında 3083 Sayılı Kanun kapsamında kısıt bulunduğu ve Boğazlıyan Ovası Koruma Alanı içerisinde kaldığı bilgisine yer verildi.
İlk artırma 11 Aralık 2026 saat 12.00’de başlayıp 18 Aralık’ta, ikinci artırma ise 11 Ocak 2027’de başlayarak 18 Ocak’ta sona erecek.
Adliye Binasına 100 Metre Mesafedeki Arsa da Satılıyor
Satıştaki taşınmazlar arasında ilçe merkezinde bulunan arsa da dikkat çekiyor.
Fakılı Caddesi Mevkii’ndeki 1 ada 7 parselde kayıtlı 258,55 metrekarelik boş arsa, Adliye binasına yaklaşık 100 metre, Kaymakamlık binasına ise 500 metre mesafede bulunuyor.
Arsanın bulunduğu imar adasının ön yol kesiminde bitişik nizam 5 kat, arka bölümlerde ise 2 kat ticaret ve konut alanı olarak planlandığı belirtildi. Ancak parselin tek başına yapılaşmaya uygun olmadığı, imar adasındaki diğer parsellerle birlikte yapılaşabileceği özellikle kaydedildi.
Taşınmaz için belirlenen muhammen bedel 1 milyon 290 bin TL oldu.
1.207 Metrekarelik İmarlı Arsa 2,4 Milyon TL
Kangallık Mevkii’ndeki 614 ada 2 parselde bulunan 1.207,06 metrekarelik arsa ise tek başına yapılaşmaya uygun olmasıyla öne çıkıyor.
Yeni yerleşim bölgesinin kenarında bulunan taşınmaz, imar planında ayrık nizam 2 katlı konut alanı olarak yer alıyor. Yola cephesi bulunan arsanın Belediye binasına yaklaşık 1.500, Kaymakamlık binasına ise 2 bin metre mesafede olduğu bildirildi.
Bu taşınmazın muhammen bedeli 2 milyon 410 bin TL olarak belirlendi.
Ancak tapu kaydında, Asliye Hukuk Mahkemesinin 1970/456 sayılı dosyasıyla taşınmaz üzerinde meni müdahale davası bulunduğuna ilişkin şerh yer aldığı da satış ilanında açıkça belirtiliyor.
Toplam Değer 9 Milyon Lirayı Aşıyor
Mahkeme tarafından satışa çıkarılan dört taşınmazın toplam yüzölçümü yaklaşık 28 bin 193 metrekareyi, toplam muhammen değeri ise 9 milyon 45 bin 446 TL’yi buluyor.
Tüm taşınmazlarda KDV oranı yüzde 10 olarak açıklandı. Satışlar elektronik artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek.
İhaleye katılmayı düşünenlerin özellikle tapu şerhleri, koruma alanı hükümleri, yapılaşma koşulları ve diğer hukuki ayrıntıları incelemesi önem taşıyor. İlanda, taşınmazların ayrıntılı görselleri, artırma şartları ve diğer bilgilere 2024/15 SATIŞ dosya numarası üzerinden UYAP e-Satış sisteminden ulaşılabileceği belirtildi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.