Kırşehirlilerin Ankara Çıkarması
Kaman Kaymakamı Nurullah Kaya ve Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Kırşehirli sivil toplum kuruluşlarının öncüsü olan Kırşehirli Dernekler Federasyonu'nu Ankara’da ziyaret etti. Ziyarette, federasyonun Genel Başkanı Hilmi Gökçınar ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelindi.
Kaman Kaymakamı Nurullah Kaya ve Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Kırşehirli sivil toplum kuruluşlarının öncüsü olan Kırşehirli Dernekler Federasyonu'nu Ankara’da ziyaret etti. Ziyarette, federasyonun Genel Başkanı Hilmi Gökçınar ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelindi.
Ankara’da gerçekleşen bu önemli ziyarette Kaya ve Çolak, Kaman'daki sanayi potansiyelini ve özellikle Kaman Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcıları bekleyen fırsatları anlattılar. Kırşehirli iş dünyasının da bu fırsatlardan haberdar olması ve bölgeye yatırım yapması amacıyla destek istediler.
Gökçınar, Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (KIRSİAD) bu konuda önemli bir rol oynayacağını belirtti. Gökçınar,
"KIRSİAD'ı çok önemsiyoruz. Kırşehirlilerin TÜSİAD'ı olacak. Yatırımcılara ne tür imkânlar sunulduğunun çok net bir şekilde ortaya konması gerekiyor ki iş insanlarımız buraya yatırım yapsınlar," dedi.
Bu kapsamlı toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise Kaman'da devam eden bir proje olan Kaman Cevizi Soyma Kırma Paketleme ve Entegre Ceviz Ürünleri Tesisi oldu. Bu projenin bölge için büyük bir katma değer yaratacağına inanılıyor. Federasyon adına projenin mimarı olan Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, bu projenin ilerleyişi hakkında bilgi verdi. Bu projeye destek olarak Kaman Yelek Kasabasında bin adet ceviz fidesi dikilmesine karar verildiği öğrenildi.
Federasyonun, Kaman Kadın Kooperatifi ile de gelecekte ortaklaşa yapabileceği projelerin istişare edildiği toplantıda, Kaman bölgesinin sosyal ve ekonomik kalkınmasında kadınların rolü vurgulandı. İstişareler sonucunda kadın kooperatifinin öncülüğünde yürütülen projelere destek sağlanacağına karar verildi.

Projelere Destek İstendi
Toplantıda ayrıca, Kırşehir İl Genel Meclisi Üyesi Emre Demirci ile yapılan görüşmelere de değinildi. Demirci'nin Kaman'ın kalkınmasına yönelik projelere destek vereceğini belirttiği aktarıldı.
Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Gökçınar, ziyaretin sonunda Kaman Kaymakamı Nurullah Kaya ve Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak'a teşekkürlerini iletti. Gökçınar,
"Kaman'ın kalkınması için atılan adımların ve yürütülen projelerin, hem Kaman hem de Kırşehir için büyük bir önem taşıdığını" belirtti.
Bu ziyaret, Kaman'ın kalkınmasına yönelik atılan adımların ve yürütülen projelerin, hem yerel hem de ulusal düzeyde destek bulduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.