Altın 6443.53 %1.58
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4396 %0.02
Euro 53.4719 %-0.31
Sterlin 61.5216 %0.08

Memur ve memur emeklilerine zam konusunda Pazarlık aşamasına geçildi

Memur ve memur emeklilerine zam konusunda Pazarlık aşamasına geçildi

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmelerinin üçüncü toplantısı, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin, 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri’nde 1 Ağustos’ta başlayan süreç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde devam ediyor. İş kollarına ait taleplerin müzakerelerin ardından görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti ilk teklifini 14 Ağustos’ta vererek pazarlık aşamasına geçilmişti.

Bakan Işıkhan, çalışanlara yönelik olarak önümüzdeki 2 yıl için yüzde 34'lük bir zam teklifinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri ikinci toplantısında Kamu İşveren Heyeti adına, 2024’ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 olmak üzere, iki yıl için toplam yüzde 34 oranında zam teklifinde bulunmuştu. Zam teklifini yeterli bulmayan yetkili konfederasyon Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Kamu Kamu İşveren Heyetine yeni teklif çağrısında bulunmuştu.

Yeni bir zam teklifi yolda

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti. Öte yandan Kamu İşveren Heyeti’nin bugün yapılacak olan üçüncü toplantıda yeni bir zam teklifi sunması bekleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.