Memura Günlük Ek 1500 TL Ödeme! Toplam 36 Bin TL Hesaba Yatacak

Memura Günlük Ek 1500 TL Ödeme! Toplam 36 Bin TL Hesaba Yatacak

Öğretmenler ve kamu görevlileri için yaz tatilinde dev bir ek gelir kapısı açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen e-sınavlarda görev alan personeller, haftada üç oturuma katılarak yaz dönemi boyunca toplamda 36.000 TL ek ödeme alabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı resmi ve özel okullarda görev yapan yüz binlerce öğretmen, 26 Haziran itibarıyla karnelerin dağıtılmasıyla birlikte uzun bir yaz tatiline giriş yaptı. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacağı 1 Eylül tarihindeki mesleki çalışma dönemine (seminer haftası) kadar sürecek olan bu iki aylık boşluk, öğretmenler için sadece bir dinlenme değil, aynı zamanda ciddi bir ek kazanç fırsatı sunuyor. Bakanlığın e-sınav merkezlerinde ortaya çıkan personel ihtiyacı, tatil dönemini değerlendirmek isteyen eğitimcilere on binlerce liralık yeni bir gelir kapısı açtı.

E-Sınav Merkezlerinde Yaz Yoğunluğu Fırsat Yarattı

Özellikle büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye genelinde ehliyet, kalfalık, ustalık ve çeşitli unvan değişikliği sınavları yaz aylarında da hız kesmeden devam ediyor. MEB'e bağlı e-sınav merkezlerinde gerçekleştirilen bu oturumlar, okulların kapanması ve mevcut personelin yıllık izne ayrılması nedeniyle ciddi bir gözetmen açığına sahne oluyor. Ortaya çıkan bu iş gücü boşluğunu doldurmak isteyen bakanlık, sistem üzerinden başvuru yapan ve gerekli şartları taşıyan tüm öğretmenlere yoğun bir şekilde görevlendirme yapmaya hazırlanıyor.

Bu ek kazanç sisteminin detayları ve öğretmenlere yansıyacak olan net rakamlar şu şekilde hesaplanıyor:

  • Oturum Başına Ücret: E-sınavlarda uygulama sorumlusu veya gözetmen olarak görev alan bir öğretmene, yaklaşık 1 saat ile 1.5 saat arasında süren her bir oturum için net 1.500 TL tutarında sınav görev ücreti ödeniyor.

  • Haftalık Görev Limiti: Yaz dönemindeki personel açığı sebebiyle, sisteme başvuran bir öğretmene haftada en fazla 3 adet sınav görevi verilebiliyor. Bu da haftalık 4.500 TL'lik bir ek gelir anlamına geliyor.

  • Toplam Kazanç Tablosu: Temmuz ve ağustos aylarını kapsayan 8 haftalık (2 aylık) tatil sürecinde, haftada 3 görev alan aktif bir öğretmen toplamda 24 farklı oturuma katılmış oluyor. Bu sürecin sonunda öğretmenin hesabına yatacak olan toplam ek ödeme tam 36.000 TL seviyesine ulaşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.