Suudi Arabistan’dan flaş hamle Ambargo kararı fiyatları etkiledi mi?
Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarını giderek arttırmasından sonra G7 ülkelerinin Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi kapsamında Rusya'dan petrol ithalatını kademeli olarak bitireceklerini ve artık tamamen keseceklerini duyurması sonrasında petrol fiyatlarındaki son durum merak konusu.
Rusya’ya uygulanan petrol ambargosu sonrasında herkes fiyatlardaki yaşanan son durumu merak ediyor. Petrol piyasasında yeni haftanın ilk işlemlerinde fiyatlamalara G7'nin Rus petrolüne yönelik ambargo kararı etki etti.

Petrol piyasalarında yeni haftaya G7 ülkeleri Rus petrolüne karşı ambargo kararı ve Suudi Arabistan'ın Asyalı müşterilerine iskonto hamlesiyle başladı.

Amerika ham petrolü dalgalı bir açılış sonrasında 110 dolar olurken, Brent petrol 112 dolara kadar geldi.
G7 ülkeleri, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi kapsamında Rusya'dan petrol ithalatını kademeli olarak bitireceklerini ve tamamen keseceklerini duyurdu.
Amerika'nın, Rusya'dan ahşap malzemeler, endüstriyel motorlar, fanlar, havalandırma ekipmanları dozerler gibi ürünlerin ithalatına yeni yasaklamalar getireceği, Rus askeri yetkililere vize yasaklaması koyacağını söyledi.
Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari, Avrupa Birliği'nin Rusya petrolüne yönelik ambargo konusunda oy birliği sağlamaya çalışırken, fiyatlarda geri çekilme beklediğini duyurdu.
SUUDİ ARABİSTAN’DAN ÇİN’E İNDİRİMPetrol piyasalarında ise Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş belirsizlik dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de salgın önlemlerinin etkisi hissedilmeye devam ederken, Suudiler ise Asyalı müşterilere petrolde indirim yaptı.
Suudi başta olmak üzere Asyalı alıcıların tarifelerinde varil başına 5 dolarlık indirim yaptı. Böylelikle şirket son dört ayda ilk defa fiyatlarda indirim kararı aldı.
Suudiler savaşın başlamasından sonra fiyatların 100 doların üzerine çıkmasından sonra geçen iki ayda ham petrol fiyatlarını rekor seviyelere çıkarmıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.