TMO Rekor Hububat Alımıyla Tarihe Geçti
Tarım ve Orman Bakanlığı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, bu yıl TMO'nun tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdiğini duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, bu yıl TMO'nun tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdiğini duyurdu. 11 milyon tonun üzerinde hububat alımı ile üreticilere 65-70 milyar lira arasında bir ödeme yapıldığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı hububat alım fiyatlarının üreticiyi memnun ettiğini vurgulayan Güldal, "Bu yıl sektörün birtakım nedenlerle ticarete yeterince dahil olmaması, TMO'nun alım ağırlığını artırdı. Şu an 11 milyon tonun üzerinde bir hububat alımı gerçekleştirdik" dedi. Ödemelerin 30 gün içerisinde yapıldığını, geri kalan kısmın ise önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını ekledi.
TMO'nun gelecekteki stok ve arz güvenliği planlarına dair de bilgi veren Güldal, "11 milyon ton buğday ve arpa alımının yanı sıra, hasat sonuna kadar en az 2,5-3 milyon ton mısır almayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda arz sıkıntımızın olmayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Güldal, son olarak şunları ekledi: "Türkiye, ciddi bir üretim ve stok kapasitesiyle, özellikle Karadeniz'deki büyük ülkeler dışında, arz güvenliği ve üretim noktasında en rahat ülkelerin başında geliyor. Önümüzdeki yıllarda bu stokların ekonomimize büyük katkı sağlayacağını öngörüyoruz."
Kaynak:Haber Merkezi


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.