Altın 6418.9 %1.19
BIST 14456.4 %0.24
Dolar 46.4396 %0.02
Euro 53.4946 %-0.27
Sterlin 61.4499 %-0.04

Yozgat Emeklileri Temmuzda 'Sıfır' Maaş Artışıyla Karşı Karşıya

Yozgat Emeklileri Temmuzda 'Sıfır' Maaş Artışıyla Karşı Karşıya

Yozgat'da yaşayan emekliler de Türkiye genelindeki emekliler gibi temmuz ayında 'sıfır' maaş artışıyla karşı karşıya kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Türkiye genelinde 16 milyon emeklinin yaklaşık 10 milyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gibi, artırılmış 5 puanla birlikte yüzde 42.65 oranında zamlandı. Ancak, en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarılırken, bu artış oranı yüzde 33.3 seviyesinde kaldı. Bu durum, özellikle kök maaşı 7.500 liraya tamamlanan emekliler arasında hayal kırıklığına neden oldu.

Yozgat'ta yaşayan emekliler de kök maaşı düşük olanlar arasında yer alıyor ve yapılan zammın beklentileri karşılamadığından memnuniyetsizlik yaşıyorlar. Bu durum, temmuz ayında maaş artışı olmaması riskini ortaya çıkarıyor. Eğer TBMM'de kök maaşlarla ilgili bir düzenleme yapılmazsa, yaklaşık 6 milyon emekli bu durumdan etkilenecektir.

Uzmanlar, gelecek yıllarda aynı sorunla karşılaşmamak için kök ücret kavramının gözden geçirilmesi ve en düşük emekli maaşının tamamının 10 bin lira olarak belirlenmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Aksi takdirde, temmuz ayında sıfır zam sorunu tekrar gündeme gelebilir. Bu durum, Yozgat'ta yaşayan emeklilerin de maaşlarının artış görmemesi anlamına gelecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.