Yozgat'ta Narlı Soslardan Sonra O Ürüne de Yasak Geliyor!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara'da düzenlenen Ulusal Gıda Kodeksi Komisyon Toplantısı'nda önemli duyurular ve açıklamalarda bulundu. Bakan, gıda sektöründe yapılan düzenlerin korunmasını sağlayacak şekilde yasaklanacağını belirtti.
Bakan Yumaklı, geçen yıl yapılan düzenleme ile anlatı anılarını hatırlatan sosların yurt içi piyasaya arzının yasaklandığını hatırlattı. Aynı potansiyelin, aromalı sos gibi yasaklanması da ifade edildi. Bu düzenlemeyle, tüketicilerin gerçek içerikle uyumsuzlukla ürünlerle karşılaşmasının önüne geçildi.
Limon Suyu İzlenimi Veren Ürünlerin Yasaklanması
Bakan Yumaklı, limon suyunun bıraktığı izleri bırakan yurt içi piyasaya arzın da yasaklanacağını açıkladı. Limon sosu gibi zararlı gerçek içeriği yansıtmayan ve hileleri yanıltan ürünlerle mücadele amacı güdülmektedir.
Yapay Et Üretimine Kesin Ret
Bakan Yumaklı, açıklamalarda yapay ve üretim konusuna da değindi. Yapay metnin gündemlerinde olmadığını vurgulayan Yumaklı, bu konuda izin verilmeyeceğini belirtti. Bu açıklama, geleneksel ve doğal bozulmanın korunması ve tüketicilerin sağlıklı ürünlere erişimin vurgulanması anlamına geliyor.
Bakan Yumaklı'nın yaptığı bu düzenlemelerle, gıda sektöründeki ticari faaliyetlerin korunması ve doğru ürün bilgilendirmesini sağlama amacını gütmektedir. Bu adımlar, oksidasyonun arttırılması ve güvenilir gıda tüketimini teşvik etmek için atılmış aşamalı adımlardır.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.