10 Kasım Sabahı Tören Programı Belli Oldu
Yozgat’ta da bugün bir dizi tören ve anma programı düzenlenecek. Bu sabah Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak olan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek. Yozgat Belediyesi Büyük Sinema ve Kültür Merkezi’nde devam edecek olan program içeriğinde resim sergisi de yer alıyor.
“Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 85. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Atatürk, milletimize en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır. 19 Mayıs 1919’da yaktığı istiklal meşalesi ile ezelden beri hür yaşamış milletimizin adeta küllerinden yeniden doğarak ayağa kalkmasını ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmasını sağlamış ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i kurarak bizlere emanet etmiştir. Bugün bizlere düşen, vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak O’nun bırakmış olduğu mirası geleceğe taşımak ve göstermiş olduğu yolda var gücümüzle çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.
Başkan Köse'den 10 Kasım Mesajı
Belediye Başkanı Celal Köse de 10 Kasım dolayısıyla mesaj yayımladı. Köse mesajında,
“Milletimizi ortak bir yol etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla bu topraklar üzerindeki egemenliğimizi perçinlemiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 85. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyorum. 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923'te Ankara'da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Gazi Paşa, bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biridir. Onun hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyete ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına bir kez daha Yüce Rabbim’den rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.
Muhabir: Haber Merkezi





