Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler, projeleri ve araştırmalarıyla Alaca’da buluştu.

Yozgat Çözüm Koleji Öğrencilerinden örnek olacak proje
Yozgat Çözüm Koleji Öğrencilerinden örnek olacak proje
İçeriği Görüntüle

AÇAS 2025 İlgiyle Takip Edildi

İlk kez düzenlenen AÇAS’ın Düzenleme Kurulu Başkanlığı’nı Alaca Avni Çelik MYO Müdürü Doç. Dr. Songül Özüm üstlenirken, Onur Kurulu'nda Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Alaca Kaymakamı Engin Tok ve Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan yer aldı. Yerel kurumların ve halkın ilgisi sempozyuma damga vurdu.

Açılış konuşmalarında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Doç. Dr. Songül Özüm ve Şerif Arslan, etkinliğin önemine vurgu yaparken, davetli konuşmacı olarak katılan Yozgat Bozok Üniversitesi Fizik Bölümü'nden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, "Araştırarak Gelişen Genç Olmak" başlıklı sunumuyla büyük beğeni topladı.

Geleceğin Araştırmacıları Alaca’da Yetişiyor

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, gençlerin bilimsel düşünceyle erken yaşta tanışmasının önemine dikkat çekerek, her araştırma sürecinin sonunda yeni bir öneri geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Böyükata, öğrencilere hitaben “Geleceğin araştırmacıları sizsiniz!” diyerek bilim yolunda ilerlemeye teşvik etti.

İki Salonda Sekiz Oturumda Bilgi Paylaşımı

Sempozyum boyunca iki ayrı salonda düzenlenen toplam sekiz oturumda, öğrenciler bilimsel yöntemlere dayalı araştırmalarını sundular. Çorum, Sinop (Boyabat), Yozgat (Merkez ve Sorgun), Osmaniye, Kocaeli (Merkez ve Derince), Muğla (Fethiye) ve Amasya gibi çeşitli illerden katılım sağlandı.

Oturumlarda akademisyenler Dr. Öğr. Üyesi Gönül Arslan Akveran, Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Aydemir, Öğr. Gör. Dr. Büşra Cebeci, Dr. Öğr. Üyesi Necmiye Şahin, Öğr. Gör. Dr. Eda İlhan Dinçer, Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Geyik, Öğr. Gör. Ömer Yıldız ve Öğr. Gör. Dr. Selim Özdem oturum başkanlığı yaparak etkinliğe bilimsel katkı sağladı.

Alacahöyük ve Veli Çayırı Gezileri Etkinliği Renklendirdi

Etkinliğin sosyal programı kapsamında, sempozyuma katılanlar Alacahöyük Ören Yeri ve Müzesi’ni gezerek tarihî atmosferi deneyimledi. Akşam yemeği ise Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan tarafından Meslek Yüksekokulu yemekhanesinde verildi. İkinci gün öğleden sonra ise Veli Çayırı Hayvanat Bahçesi ziyaretiyle etkinlik sona erdi.

AÇAS 2025, Akademik ve Sosyal Açıdan Unutulmaz Bir Deneyim Oldu

Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Songül Özüm, etkinliğin akademik ve sosyal yönden unutulmaz bir deneyim sunduğunu belirterek, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata ise etkinlik sonrasında yaptığı değerlendirmede, AÇAS’ın özel ve özgün bir toplantı olduğunu vurguladı. Böyükata, “Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen öğretmen, öğrenci ve velileri bir araya getiren böyle organizasyonlar artırılmalı ve sürekli hale getirilmelidir” dedi.

AÇAS Sempozyumu, Bilim ve Eğitimi Buluşturdu

AÇAS 2025, çocukların araştırma becerilerini geliştirmelerine, bilimle erken yaşta tanışmalarına ve yeni arkadaşlıklar kurarak sosyal deneyim kazanmalarına büyük katkı sağladı. Hitit Üniversitesi ve Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen bu tür etkinliklerin gelecekte daha da yaygınlaşması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi