Altın 6391.41 %0.75
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4328 %0.04
Euro 53.4311 %-0.35
Sterlin 61.4894 %0.02

11 Ağustos 2025 Ekonomi ve Siyaset Gündemi

11 Ağustos 2025 Ekonomi ve Siyaset Gündemi

11 Ağustos 2025 ekonomi ve siyaset gündeminde Kabine Toplantısı, TÜİK verileri, devlet tahvili ihracı, İsrail-Gazze gelişmeleri ve Balıkesir depremi öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek Kabine Toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda iç politika, ekonomi, güvenlik ve dış politika konularının ayrıntılı olarak ele alınması bekleniyor.

11 Ağustos 2025 Ekonomi Ve Siyaset Gündemi

Yasama ve siyasi gelişmeler kapsamında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu başkanlığında “Türk Dünyası ile İlgili Kurum ve Kuruluşlar İstişare Toplantısı” yapılacak. Ankara’da saat 10.00’da başlayacak toplantı, Türk dünyasıyla yürütülen iş birliği çalışmalarının değerlendirilmesine odaklanacak.

Ekonomi cephesinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin Sanayi Üretim Endeksi ve İnşaat Maliyet Endeksi verilerini açıklayacak. Açıklamanın saat 10.00’da yapılması planlanıyor. Günün diğer önemli ekonomik gelişmelerinden biri de Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 2 yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihracı olacak.

Dış politikada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Gazze kentinin işgalini öngören yeni planı ve bu kapsamda bölgede devam eden saldırılar, yardımların girişinin engellenmesi sonucu oluşan insani kriz yakından takip edilecek. Gazze ve Kudüs’ten gelecek yeni bilgiler, diplomasi gündeminde önemli yer tutuyor.

Güncel gelişmelerde ise merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olan 6,1 büyüklüğündeki deprem sonrası çalışmalar izleniyor. Depremin etkilediği bölgelerde hasar tespit ve yardım faaliyetleri devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.