Altın 6368.96 %0.4
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.435 %0.04
Euro 53.4305 %-0.35
Sterlin 61.4731 %0

110 okul 'Beyaz Bayrak' aldı

110 okul 'Beyaz Bayrak' aldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Beyaz Bayrak Sertifikası’ projesi kapsamında İl genelinde belirlenen kriterlere uyan 110 okula Beyaz Bayrak sertifikası verildi.

Büyük Sinema Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Vali Kemal Yurtnaç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Mehmet Akif Karaarslan, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve okul temsilcileri katıldı.
“HALK VE VELİ AYAĞI
NOKSAN”

Vali Kemal Yurtnaç, beyaz bayrak projesinde halk ve veli ayağının eksik olduğunu söyledi.
Bu çalışmaya katılanları tebrik ettiğini belirten Vali Yurtnaç, “Bizim yaptığımız çalışmaların halka yansıması gerektiğini her zaman ifade ediyorum. Bir okulun beyaz bayrak alması beslenme dostu okulu olması Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak yürüttüğü proje. Yine benzeri projelerde olduğu gibi bakanlık tarafından belirlenen ve bizim başarıyla uyguladığımız bir proje olduğu ortaya çıkıyor. Bu konuda halk ayağı, veli ayağı noksan. Şekil ve şablon üzerinden her zamanki gibi devam ediyoruz. İşin muhteviyatını, özünü doldurmamız lazım. Bizler eğitimde ki kaliteyi artıralım diye bir strateji belgesi oluşturduk. Strateji belgesini yerelden yaptırdık. Buradaki öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz, meslek odalarımız, belediye, STK’lar hep beraber geçen sene bunları yaptık. Niye buradan yaptırdık? Bir firmaya, bir üniversiteye ısmarlayabilirdik. Sahip çıkılsın diye bu projeyi kendimiz yaptık. Yaptığımız işlerde biz sahip çıkmıyorsak, kurumsal olarak sahiplenmiyorsak, çalışanlar olarak sahiplenmiyorsak halk olarak, Yozgatlılar bunları sahiplenmiyorsa bir yerlerde noksanlık var demektir. Çocuklar okula geliyor, veliler çocuklarını okula gönderiyor, temiz bir okulda onları okutmak bizlerin birinci görevi. Beslenme dostu okullarımızda kantinlerimizin düzenli bir şekilde olması, avrupa yakası escort kolalı, boyalı içeceklerin olmaması öğrencilerin sağlıklı şekilde gıdalarını alması daha temiz bir ortamda yemeklerini yemesi, bunların hepsi birer ihtiyaç. Benim köy okullarını ziyaretlerinde en önemli baktığım konuların başında suyu akıyor mu, su deposu var mı, bahçeleri temiz mi, bahçelerinizde güller, çiçekler, çeşitli ağaçlar var mı diye bakıyoruz. Bunları yapmak bizim görevimizdir” dedi.
“EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ”
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, en önemli hedeflerinin il genelindeki tüm okulların beyaz barağa kavuşmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Yazıcı, “Okullarımızın temizliği ve öğrenci ortamlarının daha hijyen hale getirilmesi için müdürlüğümüz tarafından temel eğitim okullarımıza temizlik malzemeleri alınmakta ve orta öğretim okul müdürlüklerimiz kendi bütçeleriyle bu malzemeleri alarak temizlik işlerini yapmaktalar. Geleceğe dönük olarak Yozgat’ta ki tüm okullarımız ve kurumlarımızın aynı şekilde beyaz bayrağa kavuşması ve bağlamda da öğrencisi olan kurumlarımızın beslenme dostu okulu olarak bu niteliğe kavuşması en önemli hedefimiz. İnşallah bu hedefimize kavuşmak içinde azami gayretle tüm eğitim camia olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Yurtnaç ve protokol üyeleri tarafından 110 okula Beyaz Bayrak Sertifikası ödülü verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.