Altın 6374.49 %0.49
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4344 %0.04
Euro 53.4418 %-0.35
Sterlin 61.4755 %0

15 TEMMUZ'UN YILDIZ ANNESİ

15 TEMMUZ'UN YILDIZ ANNESİ

O, 15 Temmuz akşamının kahramanlarından. Nene Hatun’un yolundan giden Yozgatlı bir vatan evladı.

O, 15 Temmuz akşamının kahramanlarından. Nene Hatun’un yolundan giden Yozgatlı bir vatan evladı.

Ülkesini darbecilere teslim etmemek için kahramanca mücadele ederken ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede mücadelenin kadın şehidi olarak ismi tarihin altın sayfalarına yazılan Yıldız Gürsoyun kahramanlığı unutulmuyor.

Ankara Altındağ’da annesi Fadime Gürsoy ile birlikte yaşayan Yıldız Gürsoy, darbe girişimi haberi alır almaz annesi ile helalleşerek sokaklara çıkmış, Genel Kurmay Başkanlığının bahçesinde darbeci askerlere karşı mücadele ederken başından aldığı şaramplen parçası ile ağır yaralanmıştı. Numune hastanesinde beyin ameliyatı olan Yıldız, 4 gün süren yaşam mücadelesinin ardından şehit olmuştu.

Şehit Yıldız Gürsoy’un kabri baba ocağı olan Sarıkaya İlçesi’nin Tepedoğan Köyü’nde bulunuyor.

“ANNE: “YILDIZ BENİM KAHRAMANIM”

Yıldız’la kalkıp Yıldız’la yattığını söyleyen anne Fadime Gürsoy, ne o geceyi ne de hainleri asla unutmayacağını söyledi.
Gürsoy; kızının şehit olduğu 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben halsizdim o akşam yattım uyumuştum, televizyona bakıyordum. Televizyondakileri gördü ben gidiyorum şunlara bak bir birini öldürüyor dedi. Ben de oraya gidiyorum hakkını helal eyle, ya dönerim ya dönemem dedi.

Aman öyle deme kızım sen gelinceye kadar ben beklerim dedim. Yarım saat bir saat sonra telefon çaldı, anne benim dedi. Ben gidiyorum. kapıyı pencereyi kilitle yat dedi. Böylece gitti. Sabah oldu gelecek, akşam oldu gelecek, yok. Ben kızımla gurur duyuyorum Allah devletimizin tırnağına taş değdirmesin.

Aradan geçen zaman zarfında şunu çok daha iyi anladım ki Yıldız gibiler olmasaydı bu günümüz de olmayacaktı. Bu günden yarına dileğim ve duam hainlerin cezasını çekmesidir. Her gün bu dua ve temenni ile geçiyor günlerim” diye konuştu.

“BEN ONUN KÜÇÜĞÜYDÜM...”

Ablasını hayır duası ve gururla yad eden en küçük kardeşi Şahin Gürsoy da; “Ben şehidimizin küçük kardeşi, küçüğüydüm. O benim canımdı” dedi.

Ablasının şehit olduğu akşamı dün gibi hatırladığını söyleyen Gürsoy, ablasının dışarı çıkmamasını tembih edip, kendisinin hainlere karşı mücadeleye gittiğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.