Altın 6447.13 %1.63
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4291 %0.03
Euro 53.507 %-0.24
Sterlin 61.554 %0.13

9 üniversiteye rektör atanacak, Aralarında Yozgat'ta var

9 üniversiteye rektör atanacak, Aralarında Yozgat'ta var

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) 9 üniversitede rektör ataması yapılacağını duyurarak, adaylık başvuru ilanını yayınladı. Yayınlanan ilanda değişecek rektörler arasında Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ'da bulunuyor.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) 9 üniversitede rektör ataması yapılacağını duyurarak, adaylık başvuru ilanını yayınladı.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) 9 üniversitede rektör ataması yapılacağını duyurarak, adaylık başvuru ilanını yayınladı.

Adıyaman Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesine rektör ataması yapılacak.


Bu kapsamda adaylık şartlarını taşıyanların ilgili evraklarla 28 Nisan 2023 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunması gerektiği duyuruldu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet karadağ kimdir?

968 yılında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini ilçesinde tamamladıktan sonra 1990 yılında lisansını Konya Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Kimya Öğretmeni olarak görev yapıyorken 1991 de Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Yüksek Lisansa başladı. 1993’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı ve 2001 yılında aynı üniversitede Doktorasını tamamladı.

2003 yılında yedek subay olarak vatani görevini tamamlayıp kısa bir süre Dr. Arş. Gör. olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesinde çalıştıktan sonra 2004 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Anorganik Kimya Anabilim Dalına Yard. Doç. olarak atandı. 2007 yılında Doçent ve 2013 yılında Profesör olan Dr. Karadağ 2017’de Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığına atandı. Ayrıca, Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Bilimler Fakültesinde vekâleten Dekanlık yaptı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile 24 Mayıs 2019 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesine Rektör olarak atandı.

Başlıca uzmanlık alanı; koordinasyon polimerleri, içerme bileşikler (inklüzyon ve klatrat yapılar) ve iyonik sıvılar olan Dr. Karadağ’ın bu alanlarda hazırlanmış 70’e yakın SCI kapsamında uluslararası dergilerde basılmış makalesi ve 80’nin üzerinde ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş bildirisi bulunmaktadır.

Ayrıca, elektronik olarak yayımlanmış bir kitabı ve uluslararası düzeyde basılmış iki kitap bölümü bulunan Dr. Karadağ, araştırmalarından alınmış iki patent ve patent alım aşamasında olan dört patent başvurusu ve Tokat’ın yeraltı kaynaklarının kullanımına yönelik Reşadiye kilinin ekonomiye kazandırılması amaçlı temizlik/parfümeri ürünlerinin üretimi maksatlı “TOREX” adlı bir marka tescili de bulunmaktadır.

Bu zamana kadar, yürütücü olarak TÜBİTAK destekli bir kariyer ve iki uluslararası COST aksiyonu kapsamında proje tamamladı ve yine TÜBİTAK destekli proje danışmanlığına yönelik iki çalıştay düzenledi. Hala devam eden Mevlana Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında, Bartın Üniversitesi ile Pakistan Goverment College Lahore Üniversitesi arasında Mart 2018’de başlayan “Biyoetanolün Maliyet Etkin Pilot Ölçekli Üretimi/Cost-Effective Pilot Scale Production of Bioethanol” başlıklı araştırmanın proje yürütücülüğünü yürütmekteydi. Ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi BAP birimince desteklenmiş on projesi bulunan Dr. Karadağ’ın şimdiye kadar bitirttiği on yüksek lisans ve beş doktora tez danışmalığı, devam eden bir yüksek lisans ve bir doktora tez danışmanlığı bulunmaktadır.

2013 yılında üç ay ABD Alabama Üniversitesinde iyonik sıvılar üzerine araştırmalar yapan Dr. Karadağ, 2018 yılında “Biyoetanolün Maliyet Etkin Pilot Ölçekli Üretimi” başlıklı proje çalışmalarına katılmak üzere 15 gün Pakistan Goverment College Lahore Üniversitesi’de bulundu. Son 5 senedir ağırlık verdiği koordinasyon bileşikleri ve protik iyonik sıvıların biyolojik aktiviteleri (antikanser, antibakteriyel ve antifungal) üzerine yaptığı araştırmalar alanında ilk olup, oldukça dikkat çekmektedir. Ayrıca, düşük maliyet ve yüksek verimde sürdürülebilir, çevreci ve yanma verimi oldukça yüksek stratejik bir enerji kaynağı olan biyoetanol çalışmaları ilgi ile takip ediliyor olup bu alanlardaki çalışmaları hala devam etmektedir.

Prof. Dr. Ahmet Karadağ evli ve iki çocuk babasıdır. Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.