Akdağmadeni Muşalikalesi Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Yozgat’ta 40 aileye Ramazan ayı öncesinde gıda paketi dağıttı
Akdağmadeni Muşalikalesi Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Yozgat’ta 40 aileye Ramazan ayı öncesinde gıda paketi dağıttı.
Akdağmadeni Muşalikalesi Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Yozgat’ta 40 aileye Ramazan ayı öncesinde gıda paketi dağıttı.

YENİ NESİLİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ
Eski dernek başkanı Erdal Doğru, “yeni nesil gençlerimize öncülük yaparak bu derneğimizi teslim ettik., onlarda azim ile çaba sarf ediyorlar. Hepsi de çok gayretli gençlerimiz. Dileriz daha iyisini, güzelini ve verimli bir ortama getirmeye çalışacağız” dedi.
Kendilerinin gençlere öncülük yapmaya çalıştıklarını belirten Doğru, “eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar aldıklarından bu tarafa herhangi bir eksikleri olmadı. Başarı ve özveri ile yapıyorlar. Bizim köyümüz en iyi yerlere gelmeyi hak eden bir derneğimiz. Ramazan ayı içerisinde önceden paylaşım yapmak istedik” dedi.
40 AİLEYE YARDIM YAPTIK
Dernek yöneticisi Adem Öcal ise, “Derneği devraldıktan sonra iyi bir şekilde gidiyor. Ramazan kolisi olarak köyümüzdeki ihtiyaç sahibi 40 kişiye yardımda bulunduk. Tek tek elimizle hanelere teslim ettik. Gururluyuz ve sevinçliyiz. Rabbim sizlerden de razı olsun” diye konuştu.

ETKİN HALE GETİRDİK
Dernek Yöneticilerinden Osman Yanardağ, “Biz Ankara’da aşırı derecede Yozgatlılar var. Bunlar birbirleri ile çok kopuktu. Daha önceden bir cenaze veya düğün olduğunda hiçbir şekilde haberimizi alamıyorduk. Biz bunları anında duyulması için arkadaşlarımızla bir araya gelip derneğimizi faaliyete geçirdik” dedi.
GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ
Yardımseverin desteği ile 40 koli hazırlayarak köyde dağıttıklarını belirten Yanardağ, “Köyde birebir evlerine götürdük ve teslim ettik. Bundan sonra yapacaklarımızla kararlaştıracağız. Bu yardımlarımızı geleneksel hale getirmeye çalışacağız. Bizim amacımız yardım değil de onları unutmadığımızı ve hatırladığımızı vefa borcunu gösterdik. Biz onları hatırlamak için yapıldı. Biz onları teslim etmeye çalışıyoruz. Ramazan ayı boyunca köylümüz varsa ihtiyaç sahibi ise yardım etmeye çalışacağız” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HARÇLIK VERECEĞİZ
Yanardağ, “Destek olurlarsa üniversite öğrencilerine bayramda harçlık verme gibi bir alt çalışmamız var. Onları yapmaya çalışacağız. Senede bir defa şenlik yapmayı planlıyoruz. Gerekli belediyelerden izin aldık. Adres ve yerimiz belli olduğunda bildireceğiz” diye konuştu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.