Akdağmadeni Ortaköy Köyü’nde sonbahar başka güzel
Anadolu’nun el değmemiş diyarı Yozgat’ın her köşesi ayrı bir güzel. Yeşili ile göz dolduran Akdağmadeni’nin uçsuz bucaksız çam ormanları arasında yer alan Ortaköy Köyü sonbahar güzelliği adeta büyülüyor.
Anadolu’nun el değmemiş diyarı Yozgat’ın her köşesi ayrı bir güzel. Yeşili ile göz dolduran Akdağmadeni’nin uçsuz bucaksız çam ormanları arasında yer alan Ortaköy Köyü sonbahar güzelliği adeta büyülüyor.

Yozgat’ın memleket sevdalısı eğitimcilerinden Osman Özdemir, hafta sonunu geçirdiği köyünden fotoğraf karesine yansıyan görüntüleri paylaştı. “Hafta sonu memleketim Akdağmadeni’nde (Ortaköy) sonbahar mevsiminin güzelliklerini yaşadım. Anamın soğuklardan koruyarak bugünlere getirdiği son domatesleri de topladık. Onlar şimdi kızarmayı bekliyor” diyen memleket ve toprak sevdalısı Özdemir, yaklaşan kış mevsimi öncesi memleketinden yansıyanları adeta gurbete yolcu etti.

Yozgat gibi Anadolu şehirlerinde sonbaharın güzelliklerinin de farklı bir görsellikle yansıdığını sosyal medya hesabından duyuran Osman Özdemir, eğitimci kişiliğinin yanı sıra memleket sevdası ve toprağa olan tutkunluğu ile de dikkat çekiyor.

ORTAKÖY KÖYÜ
Yozgat İli Akdağmadeni ilçemizin doğusunda derin bir vadi içinde yaklaşık olarak 1700 lü yıllarda kurulmuş bir orman köyüdür. Rakımı 1450 olan köy 80 haneli olup 325 nüfusa sahiptir. Okulu, sağlık ocağı ve camisi vardır. Patatesi ile ünlü Ortaköy’ün halkı tarım, ormancılık, madencilik ve hayvancılık yaparak geçinmektedir.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.