AKDAĞMADENİ'NDE GİRİŞİMCİLİK PANELİ
Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu tarafından “Girişimcilik Perspektifinden Yozgat İş Dünyasına Bakış” konulu panel düzenlendi.
Akdağmadeni Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan ve Moderatör olarak Yozgat Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Dr. Mehmet Kara katıldı.
Panel, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Mustafa Özalp’in açılış konuşmaları ile başladı. Özalp, konuşmasında özellikle girişimcilik temalı kısa bir sunum gerçekleştirirken, girişimci olabilme konusunda ne tür özelliklerin taşınması gerektiği, girişimcinin çevresel fırsatlara karşı bakış açısı ve dünya da girişimcilik örneklerine de değindi.
Daha sonra Moderatör tarafından kısa bir girişimcilik - iş dünyası değerlendirmesi yapıldı. Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu tür etkinliklerin bundan sonra da süreceğine değinildi. Panelin ilk turunda girişimcilik, panelistlerin iş dünyasına ilişkin hayat hikâyelerini kapsayacak şekilde örnekler ve tavsiyeler ile anlatıldı. İkinci turda Yozgat ili yatırım alanları ve iş fırsatlarının değerlendirildiği konuşmalar yapıldı.
ÇEVRESEL FAKTÖRLER İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Bu bağlamda Yozgat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, girişimcilik olgusunun bir süreç olarak değerlendirilmesini ve muhakkak zamanın iyi kullanılarak iş hayatının gerçeklerinin biran önce öğrenilmesini bunun içinde öğrencilerimizin kendi meslek alanlarına ilişkin işyerlerinde staj yapmaları gerektiğini belirtti. Çelik konuşmasında, cesaretli olmanın yanı sıra rasyonel davranarak, çevresel fırsatlarında iyi gözlemlenmesi gerektiğini iş dünyasından verdiği somut örnekler ile anlattı. Yozgat genelinde özellikle termal temalı ve yeraltı ve yer üstü zenginlik kaynaklarına yönelik yatırımların hız kazanması gerektiğini belirten Çelik, bu süreçte de ulaşıma dair yatırımlarında çok elzem olduğunu söyledi.
CESUR OLUNMALI
Sorgun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan, iş hayatına nasıl başladığını bu zorlu süreçte ne tür iş alanlarında faaliyet gösterdiğini, yurt dışı deneyimlerini, “girişimci nasıl olunur, ne tür risklere katlanır ve yeni yatırım kararları alırken nasıl davranır” sorularına cevap verecek şekilde örnekler ile izah etti. Arslan, özellikle cesaretin olmazsa olmaz bir unsur olduğuna değinerek, yeter ki çevresel anlamda pazar boşluğunu yakalamayı bilelim, bu fırsatlar her zaman kişinin eline geçmez dedi. Kamu sektöründe personel doluluğuna değinen Arslan, gençlerin çoğunun kamuda görev alma istekleri olduğunu günümüz koşullarında bu imkânların kısıtlı olması sebebi ile gençlerin özellikle kendi iş fikirleri ile saha da olmalarının elzem olduğunu belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.