Altınlar ekonomiye kazandırılacak
Yastık altındaki altınlar altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası kampanyasıyla ile ekonomiye kazandırılacak.
Ziraat Bankası, yastık altındaki altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası kampanyasının ikincisini başlattı. Ziraat Bankası Çorum Bölge Yöneticisi Halil Yüksel beraberinde Ziraat Bankası Yozgat Şube Müdürü Mustafa Erdoğan Aksoy Gazetemizi ziyaret etti.
Kampanya hakkında bilgi veren Halil Yüksel, vatandaşları şubeye davet ederek, altınlarını ekonomiye kazandırmaları tavsiyesinde bulundu. Yüksel, kampanya ile hem vatandaşların hem de ülke kazanacağını belirtti.
Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı kampanyasıyla yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılacağını dile getiren Halil Yüksel, Hazine Müsteşarlığınca başlatılan kampanyada banka olarak aracı kurum olduklarını ifade etti.
Talep toplama döneminde bireysel yatırımcılar tarafından Ziraat Bankası şubelerine getirilecek 22 ve 24 ayar altınların kabul edileceğini vurgulayan Yüksel, üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altının kabul edilmeyeceğini söyledi.
Altın toplama işlemlerinin başladığını kaydeden Halil Yüksel, “Hali hazırda sisteme dahil edilmemiş, yastık altında 2 bin 200 ton altın bulunduğu tahmin edilmektedir. Bunların ekonomimize kazandırılması, kaynak çeşitliğinin arttırılması ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla bu kampanya başlatıldı. Daha önce ülke genelinde bir kez bu kampanyayı yapmıştık. 1 ay boyunca toplam 321 şubemizde altın toplayacağız. 22 ve 24 ayar olan gram, çeyrek altınlar ve bilezikler 1000/1000 saflığında dönüştürülerek bunların karşılığında müşterilerimize altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası verilecek" dedi.
Kampanyanın tasarruf sahipleri açısından pek çok avantaj sağladığına dikkat çeken Halil Yüksel, “Altınların evde çalınma, kaybolma riski ortadan kaldırılarak devlet güvencesinde saklanma ve stopaj kesintisi olmadan 6 aylık kira getirisi elde etme olanağı sağlanacak. Vade 2 yıl olacak. Yatırımcılar yıllık yüzde 2,40 oranında faiz geliri elde edecek. 6 ayda bir yüzde 1,2 kira ödemeleri Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen yöntemle Türk Lirası cinsinden yatırımcıların hesaplarına yatırılacak. Teslim edilen 22 ve 24 ayar altınlar eksperler tarafından 1000/1000 saflığında altına çevrilerek müşterilere gram karşılığı tahvil veya kira sertifikası verilecek. Diğer taraftan fiziki olarak müşteriler 2 yılın sonunda sadece çeyrek altın veya külçe olarak alabilecekler. Yatırımcıların elde ettiği faiz gelirinden her hangi bir stopaj kesintisi olmayacak. Vade 2 yıl ama yatırımcımız istediği zaman elde ettiği faiz geliriyle parasını alabilecek. Burada 90 günlük bir süre var. 90 öncesinde çekmek isterse yüzde 1,5'lik bir kesinti söz konusu olacak. Tüm vatandaşlarımızın yastık altındaki altınlarını ekonomiye kazandırmak amaçlı şubelerimize davet ediyoruz. Altınlarını ekonomiye kazandırsınlar. Hem kendileri kazansın hem de ülkemiz kazansın” şeklinde konuştu.
Yüksel, kampanya kapsamında 2-6 Nisan'da Yozgat Şubesi'nde, 9-11 Nisan'da Sorgun şubelerinde talep toplanacağını kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.