Angara'da oturup Yozgat'ı karıştırmayın
Uzaktan davulun sesi hoş gelir.
Yakından ise ya boş gelir ya da halay çekimi kadar gelir.
Angara’da oturanlar gücenmesin, alınmasın sözüme, zaten ‘karıştırıcı’ değil de ‘kaynaştırıcı’ görevleri varsa gücenecek bir durum söz konusu olmaz olamaz.
Olmamalı da.
Benim sözümün muhatapları belli.
Onlar için Yozgat’ta bulunanlar aktördür, onlar senaryoyu yazar biz de oynarız. Güç onlarda olduğu için de her hak onlara aittir.
Aslında onlar öyle zanneder. Zanları istikametinde adam harcadıkları için de dünya onlar için yaratılmıştır. Sözüm evvela Yozgat’taki baş aktörlere siz aktör olmazsanız alttakiler faktör olmaz.
Yozgat’ı karıştırma yerine kaynaştırma pozisyonuna geçmenin zamanı geldi de geçiyor. Ekinin tırpanla biçildiği, tırmıkla çekildiği, anadutla toplandığı, öküzlerin rağbette olduğu dönem tamam, bırak Angara’yı ilçeden bihaberdik.
Ama şimdi gözüm açıldı, bırakın bu oyunu önünüzdeki ile meşgul olun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.