Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam'a, rekabet kurulundan şahsi telefonunu inceletmeme cezası
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam’a Rekabet kurumu tarafından ceza kesildi. Akçam yapmış olduğu paylaşımda kişisel cep telefonumunum incelenmesine izin vermediğimden dolayı yüz beş bin altıyüzseksensekiz TL para cezasına çarptırıldım dedi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam’a Rekabet kurumu tarafından ceza kesildi. Akçam yapmış olduğu paylaşımda kişisel cep telefonumunum incelenmesine izin vermediğimden dolayı yüz beş bin altıyüzseksensekiz TL para cezasına çarptırıldım dedi. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam rekabete aykırı hiçbir eylemde bulunmama rağmen bu cezayı ödemek durumdayım ve bu kabul edilir bir durum değil dedi. Aynı zamanda yedi bin emlak danışmanı olarak hiçbir zaman kötü işlerin içinde olmadık. Ve depremde sergilediğimiz davranışlar takdire şayandı dedi. Sergilenen davranışlar bizleri üzmektedir. Haberimizin ayrıntıları ve hakan akçamın paylaşımı ayrıntıda yer almaktadır.
Hakan Akçam Paylaşımı
Oda başkanı olarak bana Rekabet Kurumu tarafından kişisel şahsi Cep Telefonumu İncelenmesine izin vermediğimden dolayı Yüz beş bin altıyüzseksensekiz bin TL cezası verildi
Oysaki rekabete aykırı hiçbir eylemde bulunmama rağmen, ilan siteleri bu kadar haksız rekabetin içerisindeyken onlara hiçbir şey yapılmaması kabul edilir gibi değil.
Bizler Ankara da Yedi bin Emlak Danışmanıyız hiç bir zaman bu işlerin içinde olmadık, aksine depremde sergilediğimiz Davranışlar takdire şayandı.
Maalesef bu şekilde davranılması bizleri derinden üzmektedir.
Rekabet Kurulunun Açıklaması
Rekabet Kurulu 16.03.2023 tarihli toplantısında; Kurulun 02.03.2023 tarih ve 23-12/206-M sayılı kararıyla yürütülmekte olan ön araştırma kapsamında;
• Hakan AKÇAM (Empa Gayrimenkul Pazarlama AŞ Elvankent Temsilcisi) tarafından, 09.03.2023 tarihinde yapılan yerinde incelemenin engellendiğine ve zorlaştırıldığına,
Bu nedenle Empa Gayrimenkul Pazarlama AŞ Elvankent Temsilcisi Hakan AKÇAM'a 4054 sayılı Kanun'un 16. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi gereğince 2022 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin binde beşi oranında olmak üzere idari para cezası verilmesi gerekmekle birlikte, bu tutar aynı Kanun maddesi ve "2023/1 sayılı 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 16ncı Maddesinin Birinci Fıkrasında Öngörülen İdari Para Cezası Alt Sınırının 31/12/2023 Tarihine Kadar Geçerli Olmak Üzere Arttırılmasına İlişkin Tebliğ" uyarınca öngörülen ceza alt sınırının altında olamayacağından 105.688,00 TL idari para cezası verilmesine,
Gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, 23-14/244-80 sayı ile karar verilmiştir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Nimet ALACAPINAR

Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.