Altın 6443.16 %1.56
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4314 %0.02
Euro 53.5048 %-0.25
Sterlin 61.554 %0.13

Ankara Teknofest’te TUBİTAK Genel Başkanı Hasan Mandal’dan Çamlık Ankara’ya Özel Açıklamalar, Başkan Mandal Festivali Değerlendirdi

Ankara Teknofest’te TUBİTAK Genel Başkanı Hasan Mandal’dan Çamlık Ankara’ya Özel Açıklamalar, Başkan Mandal Festivali Değerlendirdi

Ankara’da Cumhuriyet’in 100’ncü yılına özel olarak 30 Ağustos-3 Eylül arasında düzenlenen Teknofest 2023 festivali son buldu. TUBİTAK Genel Başkanı Hasan Mandal Çamlık Ankara’ya yaptığı özel açıklamalarında Teknofest’i çok anlamlı bulduğunu ve bir değişim ve dönüşümün festivali olduğunu dile getirdi.

Ankara’da Cumhuriyet’in 100’ncü yılına özel olarak 30 Ağustos-3 Eylül arasında düzenlenen Teknofest 2023 festivali son buldu. TUBİTAK Genel Başkanı Hasan Mandal Çamlık Ankara’ya yaptığı özel açıklamalarında Teknofest’i çok anlamlı bulduğunu ve bir değişim ve dönüşümün festivali olduğunu dile getirdi.

Ankara Etimesgut Havalimanı’nda gerçekleştirilen festival coşkulu bir açılış töreni ile kapılarını vatandaşa açmıştı. Başkentlilerin olduğu kadar çevre illerden gelen vatandaşlar da festivale yoğun ilgi gösterdi. Festivalde yer alan teknoloji, girişimcilik projeleri, inavasyon, hava ve kara araçlarının sergisi, atölye etkinlikleri gibi birçok etkinlik vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Gençler, dokunuyor, öğreniyor

Teknofest’in her geçen yıl kendine ve paydaşlarına yeni öğrenmeler kattığını dile getiren TUBİTAK Genel Başkanı Hasan Mandal,

‘’Teknofest bu yıl 8’nci düzenleniyor. İlk kez de Ankara’da gerçekleşiyor ve her Teknofest’te Teknofest’in kendisi ve paydaşları da öğrenmeye devam ediyor. Dolayısıyla girişim tarafı başlangıçta 2018 yılında Teknofest başladığı zaman tamamen Türkiye’deki teknoloji firmalarının ürünlerini sergilediği bir fuar gibiydi. Takip eden yıllarda gençlerimizin, öğrencilerimizin teknolojiyi sadece fuar gibi sergilenenleri izlemeleri değil aynı zamanda onlara dokunmaları, öğrenmeleri ve geldiğimiz aşamada ben bundan daha iyisini yapabileceğim dediği bir ortama dönüştü’’ ifadelerine yer verdi.

Roller değişmeye başladı

Gençlerin, girişimlerini, heyecanlarını, neyi farklı yapacaklarını dinlediklerini ifade eden Başkan Manda, 

‘’5 yıl gibi bir süre içinde Teknofest tamamen bir sergiden, girişimlere dönüşüyor. Dolayısıyla bu seneki Teknofest özellikle Ankara’da yarışma yok. Girişimcilerin yarışması var. 41 tane farklı kategoride yarışmamızın büyük çoğunluğu İstanbul’da tamamlandı. Başlangıçtaki roller de değişmeye başladı. Buradaki arkadaşlarımız önceden bizleri dinliyordu şimdi biz onları dinliyoruz. Teknoloji odaklı girişimlerini, heyecanlarını, neyi farklı yapacaklarını, nasıl farklı yapacaklarını ve mevcutlardan nasıl üzerine koyacağını dinliyoruz. Bu bir değişimin ve dönüşümün sesi. Bu böyle devam edecek. Yani gelecek yıllarda ben eminim 2018 yılında seyirci olarak gelenler şimdi kendi girişimlerini kuruyorlar. Gelecek yıllarda da ben burada yatırımcı olacaklarına inanıyorum. Biz buraya geldiğimizde şuan 2018-2019 yılında başlayan bu heyecan şuan projelenmiş ve girişimlere dönmüş durumda. Gelecek yıllarda buradan yetişmiş bu girişimleri kurmuş olan arkadaşlarımız bu sandalyelerde oturup, bu salonlarda gezip bu projeye yatırım yaparız diyen yatırımcı gözleriyle bakacaklar. Bu gerçek bir dönüşüm’’ dedi.

Çok anlamlı buluyorum

Başkan Mandal,

‘’Teknofest’i ben çok anlamlı buluyorum ve her yıl ziyaret ettikçe gençlerimizdeki bu heyecanı gördükçe, heyecandan öte aldıkları sorumluluğu bu iki durumu dengelemelerini gördükçe mutlu oluyorum. Teknofest’teki arkadaşlarımıza ne olursa olsun buraya gelmiş olmaları, bu heyecanın içinde olmaları, bende varım demesi, farklı olacağım demesi ve farkındalık oluşturacağım demesini kıymetli buluyorum. Bütün girişimci arkadaşları yürekten tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.