Ankara'da düzenlenen Yozgat Tanıtım Günleri açılışı gerçekleştirildi
Yozgat’ın, tüm güzellikleriyle tanıtılacağı Yozgat Tanıtım Günleri’nin açılışı siyaset, bürokrasinin önemli isimlerinin yer aldığı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Yozgat’ın, tüm güzellikleriyle tanıtılacağı Yozgat Tanıtım Günleri’nin açılışı siyaset, bürokrasinin önemli isimlerinin yer aldığı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yozgat’ı Ankara’da tanıtacak olan Yozgat Tanıtım Günleri ‘Başkent Şenleniyor’ sloganı ile kapılarını açtı.

Mehter takımı konseri ile başlayan programın açılışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal Milletvekilleri Yusuf Başer, Ethem Sedef, Ali Keven, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Maliye eski Bakanlarından Lütfullah Kayalar, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji Yenilik Politikaları Üyesi Dr. Osman Coşkun, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, MHP MYK Üyesi Sezer Yozgat, İlçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞTIK
Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, konuşmasında, “Bir büyük hayalin gerçekleştirildiği bugüne hepiniz hoş geldiniz. Yozgat’ın kültürünün tanıtılması için üye dernek ve federasyonlarımızla birlikte dünyanın her yerinde yaşayan Yozgatlılarla iş birliği yaptık ve birlikte bu önemli güne imza attık. Kültürel mirasımıza sahip çıkmak için elimizden gücü de çabayı da sarf edeceğiz. Anadolu’nun kadim şehirlerinden tüm güzelliklerini genç kuşaklara aktarmak ve yaşatabilmek için burada toplanmış bulunuyoruz” dedi.

YOZGAT RÜZGARI ESSİN
Yozgat tanıtım günlerinin hayırlara vesile olmasını dileyen Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, “Bizler bir babanın evlatları gibiyiz. Bir merkezi 13 ilçe, 22 belde belediye başkanı ile 36 kardeşiz. 36 kardeşim adına çıktım ve selamlara yapıyorum. 36 belediye başkanımızla hep birlikte şehrimize, memleketimize, ülkemize ve sizlere hizmet için çalışıyoruz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Burada Yozgatlılık üst kimliği var. Bu siyasi değerlerimizin sizlerin bir olduğu müddetçe başaramayacağı bir şey yoktur. Hep birlikte şehrimize, ülkemize bizleri hizmet etmeyi nasip etsin” dedi.
Yozgat’tan 36 belediyenin getirdiği tatları, el emeği göz nurlarını buluşturduklarını belirten Köse, “Yozgat'ı tanıyanlar için tekrarı bilmeyenler içinde tanıtmak için bir fırsattır. Bu asıl tatlarımızı da Yozgat’ta görüp tatmaları dolayısıyla sizleri de davet ediyoruz. Yozgat tanıtım günleri boyunca başkente Yozgat rüzgarı essin istiyoruz. Yozgat’ta hayat var, huzur var, kardeşlik var. Yozgat’ın havası sert ve soğuk olsa da gönülleri ısıtacak yüce hemşehrilerimiz var” diye konuştu.

BAŞKENT ÇİÇEK AÇMIŞ
MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Yozgat denilince akla küçüğe sevgi büyüğe saygı gelir. Vatan bayrak, memleket akla geldiğini söyledi. Sedef, “Her biriniz Türkiye’nin dört bir yanına gittiniz kültür elçimiz gibi kültürümüzü yansıttınız. Sizlerin sayesinde Yozgat her yerde vatanına milletine sahip çıkan asıl Türk milletinin vatanı olarak biliniyor. Tanıtımını yapacağımız Yozgat’ımızın kültürünü, yiyecekleri ve içeceklerimizi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖNEMLİ BULUYORUM
CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, tanıtım günleri etkinliğinin hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti; “İnşallah bu tanıtım günleri ilimiz için güzeli günlerin başlangıcı oldu. Birlikte ilimizde göçü önleriz. Yüzde 20’lere dayanan işsizliği önleriz. Yozgat 3 tarihi kente medeniyet olmuş bir başkentin ortasında yaşıyoruz. Yer altı ve yer üstü kaynakları, tarihi, termal turizmi ile önemli bir yere sahip. Biz bu kaynakları en etkin şekilde kullanmalıyız. Bu tanıtım günüde ortak ve sanatsal kültürel değerlerimizi zenginlik kabul ederek suçlamadan temel değerler için birlikte ilimiz, ülkemiz için güzel bir şeydir. Bizler tarihi ve kültüre sahibiz ama tanıtamıyoruz. Tanıtım günlerini bunun için önemli buluyorum” diye konuştu.

BİR ARAYA GELDİK
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Tanıtım Günleri’nde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Yozgat’ta doğan Yozgat’ta büyüyen Yozgat’ta yaşayan, Yozgat’ın milli ve manevi değerleri ile yetişen Yozgat’a hizmet etmenin onuru ile hareket eden biri olarak Yozgat kimliği taşımanın her zaman iftihar olduğunu belirtiyorum. Yozgat’ın makus talihi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ile Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ile birlikte Yozgat’ı son dönemde de Cumhur İttifakı ile beraber Yozgat’ı hak ettiği yere getirmek için yoğun bir çaba içindeyiz. Bugün Yiğitler şehri olan Yozgat’ımızı her daim geliştirmek için gerekli alt yapı hizmetlerini yerine getirmek çalıştığımızı belirtmek istiyorum. Yozgat tanıtım günlerinin de bu vesile ile Yozgat’ımızın tanıtılmasına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yozgat hayata geçen hizmetler ile birlikte ülkemizin önemli kentlerinden bir tanesi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

YOZGAT’I BİZ VE YOZGATLILAR BİLİYOR
Yozgat Valisi Ziya Polat, Tanıtım günlerinin önmeli olduğuna işaret ederek, "Yozgat yiğitler şehri tarımın ve hayvancılığın başkentidir. Tarım alanında türkiye’de 5’inci, mercimekte birinci, nohutta ikinci durumdayız. Üretimi, ürettiklerimizi tanıtmak için bu tür organizasyonların önemi büyük" dedi.
Polat, “Küçükbaş hayvan sayımız 340 binden 440 bine yükselen hayvancılık şehrinden bahsediyoruz. Yozgat kendi sütünü işleyen bir şehir. Sanayi kenti olma yolunda işliyor. OSB’lerimiz sanayi yolunda bizleri hızla ilerletiyor. Fuat Oktay OSB’Lerin tahsisleri yapıldı ve yükseliyor. Yozgat sağlık şehri. İlk şehir hastanesi, Tıp Fakültesi, üniversitemizin hastanesi ve ilçelerde yapılan hastanelerle hızla ilerliyor. Termal kentimiz Yozgat. Tarih ve turizmin yeni merkezi Yozgat. Kamu yatırımlarını çeken bir ilimizdir Yozgat" diye konuştu.

YOZGAT’I TANITMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat tanıtım günlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Bozdağ, “Yozgat’ın büyüklüğü sadece nüfusu ile değil nüfuzu ile insanlığa kattıklarıyla ölçülür. İyilikte, hayırda her türlü iyilikte yarışanların içerisinde Yozgatlı olmuştur. Her bir hemşehrimle onur ve şeref duyduğumu ifade etmek isterim. Yozgat’ı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak hepimizin ortak vazifesidir. Tanıtmak için bizim Yozgat’ı tanımamız lazım. Biz Yozgat’ımızın sahip olduğu hazineleri, güzellikleri, değerleri yeteri kadar tanımıyoruz. Yozgat’ın hazinelerini bilmek lazım. Her bir hemşehrim bildiğim kadarıyla bunu yapıyor. Yozgatlılarda öncü rol oynayan, bilim. Sanat ve bilim insanları yetiştirmiştir. 29 Ekim’den başlayacak yeni yüzyıl Türkiye yüzyılı olacaktır. Yozgatlılarda hak ettiği yeri layıkıyla alacaktır” dedi.

ANKARA’DA MEMLEKET HAVASI VAR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, Gurbetle sılayı buluşturan Yozgat tanıtım günleri etkinliğinin hayırlı olmasını diledi. Oktay, “Ankara’da memleket havası var. Ankara’ya toprağımızın kokusu, Bozok’un iklimi sinmiş. Bir tarafta baba ocağının türküleri bir tarafta ocaklarda yemeği ve aşı kaynıyor. Yozgat7ın güzelliklerini keşfetmeye gelen kardeşlerimle bir arada olmaktan bahtiyarım. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin inşallah” dedi.

81 il için aşkla şevkle çalıştıklarını belirten Oktay, “Her alanda ülkemizi daha ileri götürecek programlarımızı, hedeflerimizi açıkladık. Vizyonumuzu ortaya koyduk. Türkiye 100 yılı vizyonunu da Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Türkiye’nin ikinci yüzyılında Türkiye yüzyılını nasıl hayata geçireceğimizi açıklayacağız. Ülkemizde 20 yılda güçlü bir alt yapıyı, dönüşümü ve kalkınmayı sağladık. Bunların yaparken sorunların, aksaklıkların ve çözüm önerilerini de hesaba katarak yapıyoruz. Asırlık projelere imza atarken ne yazık ki hala birileri terörden destek umanlara, terör destekçilerinden medet umanlar var”

Oktay, “terör propagandası meşrulaştırılamaz. Türk ifadesi alan birlik ifadesi alan bir STK’nın başında hele asla temsilci olamaz. Ayrımcılıktan, ayrıcalıktan dem vuramaz. Bu tutum şehit analara, gazilere, terörden 40 yıldır çekmiş milletimize ihanettir. Biz bu ihanete göz yumamayız. Terör yandaşının üzerini örtenlerle mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.
Eda DEMİREL – Kadir GÖRGÜLÜ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.