Baba mesleğini sürdürüyor
Çamlık Gazetesi’nde esnaf köşesinin konuğu kuyumculuk işi ile uğraşan Cemal çiftçi oldu.
Cemal Çiftçi 45 yaşında. 1990 yılından bu tarafa kuyumculuk mesleğini baba mesleği sürdürüyor.
“NASİPTE NE VARSA O OLUR”
Herkesin hayali vardı. Ama şimdi ben ne dersem boş olur. Nasibimizde ne varsa o olur. Nasibimizde bu varmış ki kuyumculuk mesleği ile devam ediyoruz. Her şey nasip kısmettir. Yaşarken bir hedef çizmek hedef belirlemek önemli ama hayat şartları bizi buralara kadar sürükledi. Şuanda bu şekilde böyle devam ediyoruz.
“ESNAFLIK HAYATINDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”
Dünden bugüne Yozgat’ta esnaflık hayatında çok şey değişti. Ne gibi derseniz kapatan esnafımız çok oldu. Bu da benim şahsi fikrim Yozgat ileriye gideceği yere geriye doğru gidiyor. Tamam yapılan yatırımlar var yapılıyor. Gözle görünen de var görünmeyende var. Yapılmadı dersek yalan söyleriz. Devlette destek veriyor o ayrı dava ama ben Yozgat’ı ileriye dönük bir şey göremiyorum. Bence Yozgat’ta bir şeylerin değişmesi lazım.
“BELEDİYE ÇALIŞIYOR”
Şuan için Belediye benim görüşümce çalışıyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bir şeyler yapıyor da. Ama her şey zamanla. Biranda her şey olmaz. Bazen de devletten de bekliyoruz ama birazda bizlerde de atılım kıvılcım olması lazım. Birazda bizlerde kıvılcım olacak ki ondan sonrası yapması kolay olur.
“AHİLİK BİRLİK BERABERLİKTİR”
Ahilik demek birlik beraberlik demek. Ama baktığımızda ahilik ile ilgili bir şey kalmadı. Herkes günü kurtarma adına çalışıyor. Bugün evine yağlı veya yavan ekmeğini götürüyorsan ne mutlu bize.
“DÜRÜST OLMAMIZ LAZIM”
Yeni esnaf ve sanatkarlık yapacaklara önerim işimizi düzgün ve dürüst yaptıktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz. Önemli olan dürüst olarak çalışmaktır. Bu her şeyde böyle. Sadece esnaflıkta değil. Hayat şartlarımızda hayatımızda bile dürüst olmamız gerekir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.