Bakan koltuğa oturmadan Yozgat'taki o bahçeye geliyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına kısa bir süre önce atanan Dr. Bekir Pakdemirli, bakanlığının ülke genelinde uygulamaya hazırlandığı Yozgat’taki örnek bahçeyi ziyaret edecek. Ziyaret tarihi: 17 Temmuz 2018.

Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’ne bağlı Kabalı Köyü’nde 2009 yılında dönemin kaymakamı ve muhtarının girişimleri sonucu 600 tarım arazinin sınırları kaldırılarak oluşturulan ‘Kabalı Meyvecilik Entegrasyon Projesi’ Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Dr. Bekir Pakdemirli’nin de dikkatini çekti.
Pakdemirli, koltuğa oturur oturmaz soluğu Kadışehri’nde alacak. Dün akşam saatlerinde Yozgat Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından basın kuruluşlarına duyurulan bakan ziyaret, 17 Temmuz Salı günü saat 12.30’da gerçekleşecek.

Bakan Pakdemirli, 10 bin 920 dekar arazi üzerinde iki etap halinde planlanan ve ilk etabını oluşturan 5 bin dönüm alanda kurulan bahçe hakkında bir sunumla bilgilendirilecek. Daha sonra bakan, meyve bahçelerini gezecek.
PAKDEMİRLİ NE KARAR VERECEK!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bakan Eşref Fakıbaba döneminde Kabalı Meyvecilik Projesi’ni örnek proje olarak ülkenin 250 farklı ilinde uygulama kararı almıştı. O yüzden yeni bakan Dr. Bekir Pakdemirli’nin bahçenin geleceği ve uygulanabilirliği noktasındaki bakış açısı oldukça önemli.
13 İLÇEDE UYGULANACAK MI?

Projenin Yozgat’ın kalan 13 ilçesinde de uygulanması için planlamalar yapılmıştı. Bu ziyaret projenin Yozgat’ta ta yaygınlaşması adına önem arz ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.