Belediye'nin projesine Japonya'dan destek
Yozgat’ın Sorgun İlçesine bağlı Bahandın Belediyesi’nin ‘kadın sosyal destek merkezi’ projesine Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği hibe desteği sağlayacak.
90 bin Dolar hibe desteği sağlanacak olan proje ile oluşturulacak kadın sosyal destek merkezi, istihdam ve eğitime yönelik çalışmalara ev sahipliği yapacak.
Projenin protokolü Japonya’nın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle imzalandı. Tören, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ve Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Mıyajıma katıldı.
İL GENELİNE YAYMALIYIZ
Japonya Büyükelçisi Akio Mıyajıma, Bahadın Belediyesi’nin başlattığı projenin il geneline yaymayı düşündüklerini söyledi.
Mıyajıma, “Sorgun ilçemize bağlı Bahadın Belediyesi’nin büyük imkânsızlıklar içinde kendi kaynaklarıyla yaptığı kadın emeğine yönelik kooperatif çalışmalarına, bağcılık ve halk market gibi projelerine şimdi Kadın Sosyal Destek Merkezi projesini de eklemesi büyük bir başarıdır. Japonya tarafından verilecek hibe ile yapılacak bu merkez istihdama ve eğitime yönelik çalışmalara ev sahipliği yapacak. Ayrıca içinde bulunacak atölyede kadınlar kendi yöresel ürünlerini üretecek. Bahadın’ın gerçekleştirdiği bu projeleri Yozgat geneline yaymamız lazım. Halkın içinde halkla beraber bir yerel yönetim anlayışı ancak böyle olur” dedi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.