Bilimin Merkezi Çekerek
Önceki dönem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın destekleriyle yapılan ve Oktay’ın açılışıyla Çekerek’e kazandırılan Çekerek Bilim Merkezinde faaliyetler devam ediyor. Çekerek başta olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki okullar olmak üzere, bölge birçok bilimsel faaliyetler ile buluşuyor.
Önceki dönem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın destekleriyle yapılan ve Oktay’ın açılışıyla Çekerek’e kazandırılan Çekerek Bilim Merkezinde faaliyetler devam ediyor. Çekerek başta olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki okullar olmak üzere, bölge birçok bilimsel faaliyetler ile buluşuyor.

Bilim Merkezine gelenler, insan vücudundan yeni teknolojilere, temel bilimlerden evrene, dünya bilim tarihine pek çok alanda bilimle tanışma fırsatı buluyor. Bilgiyi ve bilimi klasik yöntemler yerine görsel, işitsel ve duyulara hitap eden yollarla keşfetme imkânı sağlıyor.

Gençlerimizin Daha İyi Öğrenmesi İçin Bir Merkez
Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır yapmış olduğu açıklamada, ‘’Çekerek bilim merkezindeyiz. Ayın yüzeyini gelişmiş teleskoplar ile inceleyeceğiz. Bilimin, istikbalin ve teknolojinin yüzyılında gençlerimizin kuracakları hayalleri, koyacakları hedefleri nasıl bir gelecek planlayacaklarını anlamaları ve öğrenmeleri için yapılan bir merkezdeyiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan hemşehrimiz Fuat Oktay Bey’in talimatları ile yapılan bir bilim merkezi burası. Şuan sorumluluğu Yozgat Bozok Üniversitemize ait. Yüksekokul Müdürümüz Tekin hocamızın idaresinde olan bir merkez. Tabi buradan gençlerimizin, çocuklarımızın, öğrencilerimizin milli eğitimin istifade etmesini istediğimiz gelişmiş deney aletleri, gelişmiş ekipmanların olduğu bir merkez’’ ifadelerine yer verdi.

Davette Bulunuyorum
Madde manaya hizmet etmek için var diyen Başkan Çakır, ‘’İnşallah memleketimize, Yozgat’ımıza, Çekerek İlçemize hizmet etmesini istediğimiz bir yerdeyiz. Şuanda da gök bilimi, gökyüzünü seyretme ile ilgili çeşitli temaşalarda bulunacağız. Memleketimize hayırlı olsun. İl milli eğitim müdürümüze, ilçe milli eğitim müdürlerimize buradan davette bulunuyorum. Öğrencilerimizin bu güzel mekândan yararlanmaları için yönlendirmeleri istiyoruz. Biz burada onları misafir ederiz. Madde manaya hizmet etmek için var. Buradaki bu bilim merkezi, içerisindeki ekipmanlar, buradaki hocalarımız hepsi öğrencilerimize, gençlerimize istikbalin yüzyılını şekillendirecek gençlerimize hizmet etmek için buradalar. Bizler onun için buradayız’’ dedi. Rabia Sultan Büyüker


Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.