Boğazlıyan OSB: Bölgenin İstihdam Umut Işığını Yakıyor!
Boğazlıyan, ekonomik kalkınmanın ve istihdamın merkezi olmaya hazırlanıyor.
Ak Parti Boğazlıyan İl Genel Meclisi Üyesi Mikail Demir'in değerlendirmelerine göre, Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilçenin ekonomik yapısını kökten değiştirecek.
Organize Sanayi Bölgesi'nin Önemi ve Hedefi
Mikail Demir'in vurguladığı gibi, OSB, ilçenin ekonomik anlamda uğradığı durgunluğa son verecek bir proje. Gökhan Coşar tarafından hayata geçirilen bu proje, Boğazlıyan'ın yanı sıra bölgedeki birçok ilin istihdamına ciddi katkılarda bulunacak. OSB'nin amacı sadece istihdam yaratmak değil, aynı zamanda bölgeye ekonomik canlılık kazandırmak.
Faaliyete Başlayan Firmalar ve İstihdam
Şu an itibariyle OSB'de 3 firma faaliyet gösteriyor. Bunlardan biri tam kapasiteyle çalışırken, diğerleri inşaat aşamasında. Önümüzdeki dönemde 4 yeni fabrikanın temeli atılacak. İş Kur üzerinden yapılan alımlarla şu anda OSB'de 22 kişi istihdam ediliyor. Geçen yıl bu sayı için bin 50 başvuru olmuşken, bu sene 56 başvuru yapıldı.
Mikail Demir'in aktardığı bilgilere göre, bu sayının düşmesinin ardında yatan nedenlerden biri, OSB'de faaliyet gösteren fabrikaların yarattığı istihdam. Örneğin, açılan künefe fabrikasında 180, bir tekstil fabrikasında ise 200 kişi çalışıyor. Ayrıca, devasa bir tekstil fabrikası da yakında hizmete girecek ve 2 bin 500 kişiye iş imkanı sunacak.
Demir,
"Önümüzdeki yıl itibariyle ilçemizde ve köylerimizde çalışacak personel bulunamayacak. Bu durum ilçeye dışarıdan göç alınmasını gerekli kılacak," dedi. Bu, Boğazlıyan'ın ekonomik anlamda bir cazibe merkezi haline geleceğini gösteriyor.
İstihdam Sorunu ve OSB'nin Rolü
İlçenin en büyük sorunlarından birinin istihdam olduğunu söyleyen ve OSB'nin devreye girmesiyle birlikte bu sorunun büyük ölçüde çözüleceğini anlatan Demir,
"Bölgenin geleceği adına bu proje çok önemli," şeklinde konuştu.
Teşekkür etti
Bu projede emeği geçen Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Ankara'daki siyasi büyüklerden Fuat Oktay, Bekir Bozdağ, Yusuf Başer, mevcut milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Süleyman Şahan ve il başkanına teşekkür eden Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da minnettar olduklarını belirtti.

Sıçrama yapacak
Boğazlıyan, Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi'nin etkisiyle ekonomik anlamda ciddi bir sıçrama yapmaya hazırlanıyor. Bu gelişme, bölgedeki birçok kişi için yeni iş olanakları ve ekonomik fırsatlar anlamına geliyor. OSB'nin getireceği bu canlanma, Boğazlıyan'ın geleceğini parlak kılacak gibi görünüyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.