Bölge Müdürlüğü duyurdu! Yozgat'ta o proje tamamlandı
Yozgat ve ilçelerinde hayata geçen projeler tamamlanmaya devam ediyor.
DSİ 12. Bölge Müdürlüğü, Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Hacıilyas Köyü'nde gerçekleştirilen taşkın kontrol kanalı çalışmaları hakkında önemli bir duyuru yaptı. Müdürlük, yürütülen bu projeyle vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın riskinden korumayı hedefliyor.
Proje Detayları
Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalarda toplam 1020 metre uzunluğunda taşkın kontrol kanalı inşa edilmiştir. Ayrıca, bölgedeki su akışını düzenlemek ve taşkın riskini minimize etmek amacıyla 7 adet menfez geçişi de tamamlanmıştır. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte, köy halkının ve tarım alanlarının taşkınlardan kaynaklanabilecek olumsuz etkilerden korunması amaçlanmıştır.

Çalışmaların Amacı
DSİ 12. Bölge Müdürlüğü, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Hacıilyas Köyü'nde yaşayan vatandaşların ve tarım arazilerinin güvenliğini sağlama yönünde önemli bir adım attıklarını belirtmektedir. Taşkın kontrol kanalı ve menfez geçişlerinin tamamlanması, özellikle yoğun yağış dönemlerinde meydana gelebilecek taşkınların önüne geçerek, yerel halkın ve topraklarının korunmasına katkıda bulunacaktır.
DSİ 12. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, "Bu projeyle vatandaşlarımızı ve toprağımızı taşkın riskinden uzak tutmayı hedefliyoruz. Yapılan çalışmalar sayesinde, köyümüz daha güvenli ve yaşanabilir bir hale gelmiştir" ifadelerine yer verildi.
Bölge Müdürlüğü, bölgedeki diğer ihtiyaçlar doğrultusunda yeni projeler geliştirmeye ve mevcut projeleri iyileştirmeye devam edecektir.DSİ 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Yozgat Aydıncık Hacıilyas Köyü'nde tamamlanan taşkın kontrol kanalı çalışmaları, bölge halkının güvenliğini sağlamanın yanı sıra, tarım arazilerinin korunmasına yönelik önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.