Altın 6450.13 %1.68
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4286 %0.03
Euro 53.4988 %-0.25
Sterlin 61.5725 %0.16

Boşanan eşlerde süresiz nafaka devam edecek mi? Adalet Bakanı Tunç’tan çok önemli açıklamalar

Boşanan eşlerde süresiz nafaka devam edecek mi? Adalet Bakanı Tunç’tan çok önemli açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süresiz nafaka konusunda yaptığı açıklamada, aile hukukunu yeniden ele alacaklarını ve aile hukukunda arabuluculuğun getirilmesi gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süresiz nafaka konusunda yaptığı açıklamada, aile hukukunu yeniden ele alacaklarını ve aile hukukunda arabuluculuğun getirilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Tunç, aile hukukunda arabuluculuğun, özellikle boşanma, tazminat ve nafaka gibi konularda kullanılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, birçok ülkede aile hukuku alanında arabuluculuk uygulamasının başarılı olduğunu ifade etti.

Türkiye'de aile hukuku alanında da arabuluculuk sisteminin oluşturulması ve bu alanda düzenlemelerin yapılması planlanmaktadır.

1 Eylül'den itibaren arabulucuk hizmeti başlıyor

Ayrıca, Adalet Bakanı Tunç'un açıklamalarının dışında, 1 Eylül itibarıyla kira davalarında zorunlu arabuluculuk döneminin başlayacağı bilgisi verilmiştir. Bu uygulama, kira tespit ve tahliye davalarını kapsayacak ve tarafların uzlaşması durumunda mahkemeye gitmelerine gerek kalmayacaktır. Yargı yolu açık kalacak ancak arabuluculuk sistemi dostane bir çözüm sunacaktır. Kiracı ve kiralayan arasında yüzde 25 sınırını aşan kira artışları da mümkün olabilecektir. Bunun yanı sıra, salgın izinlerinin sona ermesiyle 9 bin 56 mahkumun cezaevlerine geri dönmediği ve bu kişilerin firar durumunda kapalı cezaevlerine yerleştirileceği bilgisi verilmiştir.

Değişiklik mesajı

Adalet Bakanı Tunç'un açıklamaları ve yapılan düzenlemeler, aile hukuku ve hukuk sistemi üzerinde önemli değişikliklerin yaşanabileceğini göstermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.