Altın 6414.45 %1.12
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4593 %0.04
Euro 53.4609 %-0.33
Sterlin 61.5308 %0.09

Büyük Zaferin 105'nci Yılı

Büyük Zaferin 105'nci Yılı

Yozgat’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü törenleri yapıldı.

Her yıl coşkulu törenlerle kutlanan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi bu yıl korona virüsü tedbirleri dahilinde sadece Şehitlik anıtına çelenk sunulması ile gerçekleştirildi.

Yozgat Şehitliği’nde yapılan törene Vali Kadir Çakır, Belediye Başkanı Celal Köse, Alay Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli katıldı.

Şehitler için dua edildikten konuşan Yozgat Valisi Kadir Çakır, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlıklı sıhhatli hayırlı ömürler diledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili uyarılardan bulunan Çakır, "Özellikle yurt dışından gelen bütün vatandaşlarımız rica ediyoruz 14 gün dışarı çıkmasınlar. Eğer dışarı çıkan ve hastalık belirtisi olan olursa mutlaka Alo184 hattına ihbar edilsin. Bu bizim için önemli bir süreç, bunu en iyi, en hafif şekilde atlatmak zorundayız. Bu hem kul hakkı hem de kanunu bir zorunluluk. Bu alanda Sağlık Bakanlığımızın talimatları hem bizlere geliyor hem de televizyonlar aracılığıyla halka duyuruluyor. Bu talimatlara harfiyen uyalım. Elimizden gelen bütün gayreti gösterelim" dedi.

Yozgat’ta devamlı toplantı halinde olduklarını belirten Vali Çakır, “bunları çok detaylı şekilde belirtmiyoruz ama paylaşılması gereken bütün noktaları paylaşıyoruz. Biz burada Sağlık bakanlığımızdan gelen talimatları harfiyen yerine getirmek. Bunun dışında toplu alanlarda İç İşleri bakanlığı tarafından gelen talimatlar var. Onun uygulanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.