Altın 6434.5 %1.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4332 %0.04
Euro 53.4451 %-0.33
Sterlin 61.5287 %0.09

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Soysal, 3600 Ek Göstergeden, EYT’ye, sözleşmeli personelden, 2023 seçimlerine kadar birçok konuda önemli bilgiler verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Soysal, 3600 Ek Göstergeden, EYT’ye, sözleşmeli personelden, 2023 seçimlerine kadar birçok konuda önemli bilgiler verdi. Soysal, AK Parti iktidarlarının 20 yılda önemli işlere imza attığını belirterek, “20 yılda çok şeyler yapıldı. Hayal edemeyeceğimiz işler yapıldı. 2023 seçimlerine giden yolda söyleyecek çok sözümüz yapacak çok işimiz var” dedi.

KİMSEYİ AYIRMADAN YAPTIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, 3600 Ek Gösterge çalışmasında herkesi memnun edecek bir formül bulacaklarını belirterek, “Bizler 3600 Ek Göstergede adaletli, hak yemeyecek orta yol bulacağız. Herkesi memnun edecek bir formül bulacağız diye bizler bunu konuştuk. Aylarca bunu konuştuk. Ve ne çıktı herkese 600 ek gösterge verilmesi çıktı. Şimdi burada bu ne demektir? Buna şey de katıldı hiç ek göstergesi olmayan 657’ye tabi hizmetli kadrosunda vesaire gibi kadrolarda görevli olan kardeşlerimize de ilave 600 ek gösterge vermek üzere alttan yukarıya kadar 600 ek göstergeyi verdik. Kimseyi ayırmadan yaptık. Tabi bunu verince ister istemez belli kurumlarda, belli kadrolarda, devletin belli kurumlarında farklı farklı böyle ufak tefek unutulan hani göz ardı etmediğimiz ama böyle herkese de dokunmak istememize rağmen dokunamadığımız kesimler oluyor ister istemez. Yani burada her kesimi, her meslek mensubunu, her derece ve kademe meslek mensubunu tatmin etmemiz çok zor. Ama biz bir şey söyledik ve sözümüzde durduk. Cumhurbaşkanımız yine yiğitliğini gösterdi. Herkese 600 vereceğiz dedi, orada işi bitirdi” şeklinde konuştu.

5 MİLYON 300 BİN KİŞİ YARARLANACAK

3600 Ek Göstergeden 5 milyon 300 bin kişinin yararlanacağının kaydeden Soysal; “Bu getirilen 3600 Ek Göstergeden 5 milyon 300 bin kişi faydalanacak. Bunun içinde emekli olanlarda var. Herkes var bu ek gösterge kapsamında. Bizim yapmış olduğumuz bu ek gösterge meselesi maaşlarda fazla bir şey yapmıyor. Esas burada önemli olan emekli aylıkları ve emekli ikramiyelerine dönük oluyor. Bizler bütün paydaşlar olarak bunların tüm hesaplamalarını yaptık. Dolayısıyla emekli aylıklarıyla, ikramiyeleri etkileyeceğinden yıl içerisinde 60 bin, 70 bin, 80 bin kişi emekli oluyor. Onların getireceği bir yük oluyor bize. Yani aslında çok aşırı bir yükte yok yani. Ama tabi buna Hazine ve Maliye Bakanlığımız hazırdı. Böyle bir şey de çıktı, çok da güzel oldu. 5 milyon 300 bin kişi bundan nasiplendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin Bey, çoğu açıklamalarında biz sırayla gideriz der. Bohçamızda belli konular var. Önce asgari ücret dedi hatırlarsanız, sonra 3600 dedi, bundan sonra ki yapacağız şey sözleşmeli personellerle atacağımız adım. EYT bohçada duruyor. Gündemimizde yok. Açılması hasıl olunca o bohça açılır, masaya konulur, görüşülür” dedi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELLERLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR

Bakan Yardımcısı Soysal, sözleşmeli personellerle ilgili olarak bir çalışmaları olduğunu, kadroya alınabileceklerini söyledi. Soysal, geçmişte de yine sözleşmeli personellerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, şunları kaydetti; “Geçmiş dönemlerde de yine sözleşmeli personellere yönelik çalışmalarımız olmuştu. 2011’de, 2013’de yine kanunla sözleşmeli personeller kadroya alındı. Sağlıkta sözleşmeli ebeler, hemşireler var. Milli Eğitimde öğretmenlerimiz var. Belediyelerimizde sözleşmeli personellerimiz var. Bunlara kadro alımı yapacağız. Burada şöyle bir şey olacak isteyen kadrolara girecek, eğer istemez ben sözleşmeli kalmak istiyorum derlerse onlarda sözleşmeli olarak kalabilecekler. Biz dolayısıyla bunun görüşmelerini Meclis’in açılmasını doğru masaya yatıracağız. Şöyle bir bakıldığında epey de bir sözleşmeli personellerimiz var.”

İSTİHDAMDA ARTIŞ VAR

Geçtiğimiz yıl ile bu yılın istihdam oranlarına bakıldığında istihdam da yüzde 2.9 oranında bir artış yaşandığına değinen Soysal, “Geçen yılın istihdam rakamlarına göre bu yıl istihdamda yüzde 2.9 artışımız var istihdam noktasında. İşsizlik diye bir şey yok şu anda. Sanayi çok güzel çalışıyor. Üretim had safhada. İşsizlikte de durağanlık var, düşüyor. Eğer böyle devam ederse, bizlerde bunu koordine dersek işsizlik rakamları daha fazla düşecek gibi duruyor. Türkiye’nin konjektör olarak, jeopolitik olarak önemini biliyoruz. Artık tedarik zincirlerinin çoğu Türkiye üzerinden yapılmaya başlandı. Çin biraz dışarıda kaldı, Rusya- Ukrayna savaşından dolayı oralarda sıkıntı var. Türkiye çok önemli bir konuma geldi. Dolayısıyla hem ihracat noktasında hem üretim noktasında hem sanayinin gelişmesi noktasında çok güzel şeylerle karşılaşacağız” diye konuştu.

BİZLER ENSAR OLARAK YAKLAŞMAK DURUMUNDAYIZ

Bakan Yardımcısı Sosyal, mülteci konusuna da değinerek, “Bizler olaya ensar olarak bakıyoruz onlar muhacir” dedi. Mültecilerin istihdamına yönelik de açıklamalarda bulunan Soysal, “Şimdi bizler 1000 yıllık tarihe sahip bir ülkenin evlatlarıyız. Bizler ensar olarak yaklaşmak durumundayız. Suriye’den başlayacak olursak orada bazı iç sorunlar ve sıkıntılar oldu ve oradan bir göç dalgası geldi. Bizler onlara bu özelliğimizi göstermek durumundayız. Biz onlara biz sizleri kabul etmiyoruz. Gidin ne haliniz varsa görün diyecek bir konumda değiliz. Hele de Cumhurbaşkanımız bu konuda çok hassas. Bizler bu olaya böyle baktığımızdan dolayı da o kardeşlerimizi bizler misafir olarak aldık ülkemize. Tabi bunları sistematik olarak yaptık. Dediğimiz gibi bizler olaya ensar olarak bakıyoruz onlar muhacir. Şimdi gönderilme durumları da var. Bizler bu gönderme durumda gönüllülükten yanayız. Hükümet olarak bu yönden de adımlar attık. Son zamanlarda 500- 600 bin kişi ülkesine döndü. Hala da devam ediyor dönüşler. Bizler devlet olarak bunları kontrol altında tutacağız, sıkıntı çıkaranları, ahlaksızlık yapanları, hırsızlık yapanları anında tespit edeceğiz ve gerekirse sınır dışı edeceğiz. Vatandaşımızın huzurunu bozan bir şeye müsaade etmeyeceğiz. Bizler zaten bunları da yapıyoruz. Bazı iş sahalarında iş verenlerimiz işçi bulamıyor. Oralara da işçi lazım işte o zaman bu kardeşlerimiz devreye giriyor. Sanayi’den ziyade hayvancılıktır, ziraattır o tür o konularda daha fazla istihdam ediliyorlar. Birleşmiş Milletlerin ve yardım kuruluşlarının gönderdiği bütçe ile ay ay belli bir ödemeler yapılıyor. Devletten herhangi bir şey verilmiyor. Hatta sağlık masrafları da o bütçeden karşılanıyor. Devletin direkt olarak onları karşılaması için ayrılmış bütçesi yok yani” açıklamalarında bulundu.

MİLLLETİN GÖNLÜNE GİRİYORUZ

Soysal, 2023 seçimlerine giden yolda daha yapacak çok işleri olduğunu belirterek, “Takdir edersiniz 20 yıllık bir iktidar, 20 yıllık bir siyasi parti var. Yani 20 yıl içerisinde kadrolarda olsun, gidişatta olsun, ufak tefek rehavetler oluşabiliyor. İnsanın doğasında, fıtratında da var böyle şeyler. Tabi bunları böyle yorumlamamak lazım. Bizler her seferinde yenilenerek, yeni bir hikaye çıkararak milletimizin karşısına çıkan bir siyasi partiyiz. Her seçim döneminden önce Allah’a hamd olsun, tabi milletimizin duası ve desteğiyle, Allah’ın yardımıyla biz milletin gönlüne giriyoruz. 20 yılda çok şeyler yapıldı. Hayal edemeyeceğimiz işler yapıldı. Bunları unutuyoruz biz. Millet olarak bizler yapılanları çok çabuk unutuyoruz. Bakın 20 yılda, 100 yılda yapılmayan işler yapıldı. Hem demokratikleşme, insan hakları hem de eser siyasetinde biz çok şeyler başardık, bitirdik yani. Altyapı problemimiz kalmadı gibi. Belki de hayal edemeyeceğimiz şeyleri bizler çözdük. Milletin önüne koyduk. Biz buyuz dedik. Yani AK Parti çok şey yaptı. Millet bunun farkında. Bir de milletin bağrından çıkmış, milletin diliyle konuşan, milletin her zaman yanında olan bir lidere sahip bu millet. Recep Tayyip Erdoğan’a sahip. O her zaman milletinin yanında oldu. Bilinen 5- 6 tane darbe geçirdik biz. Biz buna rağmen dimdik ayaktayız. Alnımız açık. Söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var hala. Yani biz dipdiri ayaktayız. AK Parti hala bu milletin göz bebeği durumunda. Dolayısıyla bizim bu saatten sonra milletimizin gönlüne hitap edecek, milletimizin yanında yer alacak şekilde siyaset güderek, milletimize dokunarak biz siyasetimize devam ettiğimiz sürece Allah’ın izniyle bu millet ne AK Parti’den ne de liderinden vazgeçer. Zillet ittifakının tek hedefi var. Ne yapıp ne edip Recep Tayyip Erdoğan’ı, AK Partiyi bu milletin gündeminden çıkartmak. Tek dertleri bu. Memleket çökmüş, batmış dertleri yok o konularda. O dertlerle ilgili değiller onlar. Tek hedef oraya kilitlenmişler. Bu millet bunu görüyor, buna müsaade eder mi? Kendilerine sahip çıkan, içlerinden çıkmış bir lider var. O lideri bırakır mı bu millet? Yıllardır da bırakmadı. AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hala gönüllerde” şeklinde konuştu.

BÜYÜK İMTİHANLAR VERİYORUZ

Türkiye’nin bazı sıkıntılar yaşadığını ve bu sıkıntıların da aşılacağını anlatan Soysal, şöyle konuştu; “Bizim şurada şöyle bir handikabımız var; tam böyle ilerliyoruz, koşuyoruz, şahlanışa geçiriyoruz ülkeyi karşımıza bir musibet çıkıyor. Savaş musibeti ayrı, pandemi ayrı, finans saldırıları ayrı, şu Dünya’nın içinden geçtiği durum ayrı. Yani hakikaten bizler büyük imtihanlar veriyoruz. Ve bu kadar ezici hücumlar karşısında yine dimdik, sapasağlam ayakta olan bir ülkenin vatandaşlarıyız. Dolayısıyla şu anda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Biraz fedakarlık edeceğiz. Şu anda konjektür gereği cebimizden biraz azalmalar oldu. Ama zamlarla emekliye, çalışana, memura yapılan zamlarla bir rahatlatma oluşturacağız. Bakın tüketici ürünlerinde yavaş yavaş fiyatlarda düşüşler başladı ve bu böyle de devam edecek. Zaten Cumhurbaşkanımızda önümüzdeki yılın başlarında gözle görülür enflasyonda düşüş başlatacağız diyor. Bunu iyice hissedeceğiz.”

TERÖRLE MÜCADELE

Soysal, terörle mücadele konusunda çok başarılı olduklarını ve bir tane bile terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi devam ettireceklerini belirterek, “Terörle mücadele o kadar başarılı gidiyor ki. Allah’a hamd olsun aldığımız önlemler, yaptığımız işler hepsi ortada. Tam bir terörle mücadele irademiz var. Bir tane bile terörist kalmayıncaya kadar biz bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Biz bunu bütün kamuoyuna kabul ettirdik. Herkes bunu görüyor. Hem yurt içinde hem de yurt dışında terörle mücadelede çok başarılı bir noktadayız” dedi.

YOZGAT’TA ÇOK GÜZEL İŞLER OLUYOR

Bakan Yardımcısı Soysal, Yozgat’a yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verirken, hızlı trenle ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yozgat’ın önemli devlet yatırımları aldığına değinen Soysal, “Şimdi Yozgat çok iyi bir hale geldi. Siyasette olan büyüklerimiz olsun, bizler olalım yani Yozgat çok önemseniyor. Yozgat’ta çok güzel işler oluyor. Olmaya da devam ediyor. Geçmişten günümüze çok güzel şeyler kazandırdık. Hızlı tren bu yılın sonunda veya en geç önümüzdeki yılın ilk üç ayı içerisinde açılmış olacak. Ben hemşehrilerimden özür diliyorum gecikmeler için. Çok sözler verdik yerine de gelmedi. Sebebi de var. Sebebi de şu; Elmadağ’da ki tünellerde çökmeler olmaya başladı. Her çökme 6 ayımızı alıyor, götürüyor. Havaalanımız devam ediyor yüzde 55-60-70’lere geldi. Yani devlet yatırımı olarak çok şeyler kazandırdık ki. Hastaneleri yeniledik, okullarımızı yeniledik, üniversitemiz çok gelişti, büyüdü, öğrenci sayılarımız çok arttı. Yozgat alabileceğinin en iyisini AK Parti hükümetleri döneminde aldı. Almaya da devam ediyor. Yani kamu yatırımıyla ilgili bir sıkıntımız kalmadı bizim. Özel de de mesela Bozok Organize Sanayi faaliyete geçti. Fuat Oktay Organize sanayi bölgesinde temel atmalar başladı, fabrikalar kuruluyor. Yozgatlı çok rahat olsun, Yozgat çok emin ellerde. En başta Cumhurbaşkanımız Yozgat’ı çok seviyor. İlçelerini çok seviyor. Bu yatırımların çıkmasında da öncü olan yine Cumhurbaşkanımızdır” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.