ÇAMLIK ETEKLERİNDE KORKUTAN YANGIN
Yozgat’ta yaklaşık 30 dönümlük alanda etkili olan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Yangının Çamlık eteklerinde gerçekleşmesi korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Yozgat’ta TOKİ konutların Divanlı Yolu üzerinde bulunan çaılık alanda Cumartesi günü bilinmeyen nedenden ötürü yangın meydana geldi. Kısa sürede kuru otların etkisi ile 30 dönümlük alanda etkili olan yangının Türkiye’nin ilk Milli Parkı Çamlık eteklerinde yaşanması yürekleri ağza getirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen Yozgat Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü 177 ekipleri yangına müdahale etti. Bölgede bulunan Bozok Yayla Evi’nin sahibi ve çalışanları da yangının yayılmaması için yoğun bir mücadele sarf etti.
Yaklaşık 3 saat süren mücadelenin ardından yangın kontrol altına alındı.

Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçaslan, Çamlık Gazetesi’ne yaptığı açıklamada yangının TOKİ konutları civarından başladığını belirterek; “Çocukların oyun oynarken çıkardığı bir yangın olarak düşünüyoruz. Çamlık ve yangının çıktığı alan arasında yolun bulunmasından dolayı yangını kısa sürede kontrol altına alabildik’dedi.

RÜZGAR TERSE DÖNDÜ
Kılıçaslan, yangının gerçekleştiği sırada rüzgarın terse dönmesinden dolayı yayılmasının önüne geçtiklerini belirterek; “Tüm Yozgat’a geçmiş olsun. 30 dönümlük alanda çalılar ve otlar yandı. Allah beterinden korusun. Mücadeleye katılan tüm ekiplere ve vatandaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.