Altın 6382.21 %0.61
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4365 %0.05
Euro 53.4489 %-0.35
Sterlin 61.4799 %0.01

Çayıralan Belediyesi Termal Su arayacak

Çayıralan Belediyesi Termal Su arayacak

Çayıralan belediye Başkanı Ömer Codar, Çayıralan ilçesinde 5 bin hektarlık alanda termal ve mineralli su araması ile ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

Çayıralan belediye Başkanı Ömer Codar, Çayıralan ilçesinde 5 bin hektarlık alanda termal ve mineralli su araması ile ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

Çalışma Alanlarının Haritası Çıkarılacak

Çayıralan belediye Başkanı Ömer Codar,

“Çalışma kapsamında İller Bankası Genel Müdürlüğü ekiplerince Elçi Alınpınar - Sarıalan Hacet - Kaynarpınar - Karalı - Yarenler Çeşmesi - Söbeçimen Hanın İniş - Söbeçimen Bağın Burnu - Ortaalan - Başalan - Beypınar mevkiilerinde detaylı bir tarama yapılmış olup çalışma alanının ayrıntılı haritası çıkartılacaktır” dedi.

Değerlendirilebilecek sıcaklık ve mineralli su değerlerine sahip su kaynaklarının bulunması halinde belediye tarafından arama ruhsatı müracaatları yapılacağını belirten Codar,

“Ruhsat alınmasından sonra İller Bankası tarafından saha çalışmaları başlanarak sıcak su kaynağının veya mineralli su kaynağının yüzeye ulaştırılması ve kullanılması sağlanacaktır. Halkımızın ve kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadesine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.