Altın 6436.8 %1.47
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4378 %0.02
Euro 53.4724 %-0.31
Sterlin 61.5309 %0.09

Çayıralan'da çalışmaları başlayan proje örnek olacak Cumhuriyet Köyüne TAM NOT!

Çayıralan'da çalışmaları başlayan proje örnek olacak Cumhuriyet Köyüne TAM NOT!

Çayıralan Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve zemin etüt çalışmaları başlanan Cumhuriyet Köyü projesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da beğenisini kazandı.

Çayıralan Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve zemin etüt çalışmaları başlanan Cumhuriyet Köyü projesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da beğenisini kazandı. Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret eden Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar, “CHP Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek, bilgisi dahilinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na ibraz ettiğim 2 adet projemizin takipçisi olmasını talep ederek Çayıralan siyaseti hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Sayın genel başkanımız Cumhuriyet Köyü ve ÇEKAŞ Projelerimizin ülkemize örnek projeler olduğunu belirterek tebrik ve takdir ettiğini beyan etti” ifadelerine yer verdi.

ZEMİN ETÜT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar, Cumhuriyet Köyü zemin etüd çalışmalarının başladığını söyledi. Başkan Codar'ın seçim vaatlerinden birisi olan, İçerisinde 300 konut barındıran önemli sosyal donatıları olan bir sosyal yapı olarak hayata geçirmeyi düşündükleri Cumhuriyet Köyü projesinin startını verdiklerini dile getirdi.

80 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

Cumhuriyet Köyü Projesi’nin Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir proje olduğunu ve halihazırda 80 kişinin projeye başvuru yaptığını kaydeden Codar, “Ülkemizde ilk defa uygulanacak olan bir proje. 300 villa olacak. 450’şer metrekarelik bahçeleri olacak. Hepsinin ortak kullanım alanı olan yüzme havuzu, basketbol sahası ve buna benzer sosyal donatıları bünyesinde barındıran, şarküteri, bakkal manav anlamında küçük ticari kuruluşlar, misafir ağırlanabilecek şekilde, güvenlik sistemi olan bahçıvanı olan 200 dönümlük arazi üzerine oturtulacak bir sosyal konut projesi. Bununla ilgili lansmanı yaptık. Şu anda 80 civarında müracaat oldu” şeklinde konuştu.

HİÇBİR MÜTEAHHİTİ ZENGİN ETMEYECEĞİZ

Hiçbir müteahhiti zengin etme düşünceleri olmadığını dile getiren Başkan Codar, “Hiçbir müteahhitin bir inşaattan kazancını belediye güvencesinde. Belediyenin şirketi ÇEKAŞ üzerinden yapacağız. Herkesin kar elde etmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

22 AYDA TAMAMLANACAK

Projede zemin etüt çalışmalarına başladıklarını anlatan Codar, birkaç ay içerisinde de inşaatların başlayacağını bildirdi. 22 ay içerisinde komple bitireceklerini taahhüt eden Codar, “Burada öncelikle inşaat aşamasında bir istihdam olacak. Burayı 300 üyenin vermiş olduğu paralarla onlar adına burada bir iş yapıyoruz. Bu işi yaparken de istihdam sağlayacağız. 70-80 kişinin de sürekli çalışacağını düşünüyoruz. Tabi orası bittikten sonra da ayrıca güvenlik, bahçıvan olacak. 8-10 kişi de ileride devamlı bir şekilde istihdam sağlanacak” ifadelerine yer verdi. “Cumhuriyet köyü 300 üyenin katkıları ile toplamda 80 milyon civarında bir paraya tekabül ediyor” diyen Codar, “80 milyon parasın yüzde 70-80’ini Çayıralan ekonomisi içerisinde döndürmeyi düşünüyoruz. İnşaat, kurulum, aşamasında Çayıralan esnafının kazanması için elimizden geleni yapacağız. Fiyat kıyaslaması yaparak, yine Çayıralan esnafımızın kazanmasını sağlayacağız. Çayıralan yapacak, Çayıralan kazanacak. Vatandaşımız da ölü bir sezonda olmamıza rağmen 80 civarında bir başvurumuz oldu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.