Çekerek'te 100 Yıllık Cumhuriyet Coşkusu
Yozgat’ın Çekerek İlçe Kaymakamı Fidan Bozkır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Yozgat’ın Çekerek İlçe Kaymakamı Fidan Bozkır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında, Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesi ve Cumhuriyetin ilanının önemine vurgu yapan Kaymakam Bozkır, bu gurur dolu günün coşkusunu halkla birlikte yaşadıklarını ifade etti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından ilan edilen Cumhuriyetin, millet iradesinin en üst noktada temsil edildiği bir yönetim sistemi olduğuna dikkat çeken Bozkır, bu zaferin, Türk Milleti’nin iradesine pranga vurdurmayacağını tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti.
“Cumhuriyetin ilanı, Türk Milletinin ve Devletinin varlığını ve istiklalini ebedileştirmiştir” diyen İlçe Kaymakamı, Cumhuriyetin getirdiği eşitlik, özgürlük ve vatandaşlık bilinci gibi kavramların toplumsal hayatımızda yer bulduğunu vurguladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anan Kaymakam Fidan Bozkır, Kurtuluş Savaşı'nda mücadele eden aziz şehitleri ve gazileri minnet ve şükranla yadediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” sözleriyle tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.