Altın 6370.62 %0.43
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4342 %0.04
Euro 53.4447 %-0.35
Sterlin 61.48 %0.01

Çekerek'te İpek Böceği yetiştiriliyor

Çekerek'te İpek Böceği yetiştiriliyor

Yozgat’ın Çekerek İlçesinde uygulamaya konulan ‘İpek Böceği Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında ilk ipek böceği koza üretimine başlandı.

Yaklaşık 1.5 yıl önce Çekerek İlçesi Karahacılı Köyünde Devlet Destekli Proje kapsamında belirlenen alanlara ipek böceğinin yetiştirileceği yerler yapılıp 300 adet dut fidanı dikildi. Dikimleri yapılan dut ağaçları yaprak vermeye başlamasıyla birlik ilk koza üretimi başlandı.

Mehmet Aktaş, Zeynel Kılınçer, Yasin Aktaş, Emin Çetin tarafından başlanılan Koza yetiştiriciliği ile, İpek böcekçiliğini alternatif olarak köyde hayata geçirdiklerini, gelirlerinin artırılmasının yanında diğer köylere de örnek olmak istediklerini belirttiler.

İpek böcekciliği yetiştirme konusunda farklı illerde eğitim aldıklarını söyleyen üretici Zeynel Kılınçer, ‘’ gittiğimiz illerde bu işin nasıl yapıldığını ve nelere dikkat etmemiz konusunda eğitimler aldıklarını söyledi. Bizlerde ilk koza üretimine başlamanın hem heyecanını hem de mutluluğunu yaşıyoruz diyerek bizlere desteğini esirgemeyen başta devletimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim’’ dedi.

Üretici Mehmet Aktaş ise; köylerinde ekilebilir alanlarının ve meraların yetersizliğinden dolayı tarım ve hayvancılığa alternatif olarak ipek böcekçiliğine yöneldiklerini söyleyerek desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.