Altın 6371.37 %0.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4355 %0.04
Euro 53.425 %-0.36
Sterlin 61.4708 %-0.01

CENAZELERDE Mİ BİRLEŞECEKTİK?

CENAZELERDE Mİ BİRLEŞECEKTİK?

Merhum Seyfi Bayrak’ın cenazesindeki siyaset birlikteliği özlenen ve aranan tablo oldu

Yozgat özelinde bir araya gelemeyen siyasi irade İYİ Parti İl Başkanı Seyfi Bayrak’ın cenaze töreninde aynı safta buluştu.

Törene Bayrak'ın yakınları Yozgat Valisi Kadir Çakır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, CHP Milletvekili Ali Keven, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, İYİ Partili milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ortaya çıkan tablo insanlık ve Yozgat adına olumlu bir tablo olarak yansısa da akıllardaki şu soru işareti her Yozgatlının yanıt vereceği türden; “Birbirimizin kıymetini ölünce mi bileceğiz. Aynı birlikteliği farklı siyasi partilerde olsak da Yozgat için yapamaz mıyız?”

Vatandaşların bu konu hakkındaki görüşleri şu şekilde;

Ali Düzgün; Sağ iken anlamak lazım. Birbirimize gidip gelmek, hâl hatır kurmak, diyalog kurmak iyidir fakat öldükten sonra kıymet biliniyor. Eş dost ancak o zaman gidip geliyor. Arkasından Allah rahmet eylesin iyiydi diyor. Sağlığında iken peki neredeydin?

Güzel bir konuya değindiniz. Ben bunu her zaman her yerde de söylerim. Diyalog kuralım. Parti ayrımı yapmayalım. Hepimiz aynı dava aynı hizmet. Memleketimizin kalkınması için iyi bir şeydir. Ama dediğimiz gibi bazı insanlarımız parti ayırımı yapıyor. Ben buyum, ben şuyum diye. Aslında olmaması lazım. İlimiz için birlik beraberliğe ihtiyaç var. Hele de şu günlerde.

Sami Şahin; İnsanın kıymeti ölünce anlaşılıyor. Partiler de böyle yaparsa sadece Yozgat için değil ülkemiz için de daha iyi olur. Ayrımcılık olmaz.

Muammer Demirbacak; Ölünce daha çok kıymet biliniyor. Daha önce mesela insanlar birbirine hatır gönül saymıyor.

Ben parti gözeteceklerini pek sanmıyorum. Çünkü Yozgat ufak bir yer olduğu için insanoğlu kendi başına. Birbirimizi tanıyor ve biliyoruz. Ben parti ayrımı yapmadan insanların birbirini seveceğini düşünüyorum.

Köksal Şerefli, Dünyada anlamak lazım. Ölünce belki bir araya gelebiliriz belki gelemeyiz. Ama bu dünyada her zaman için beraberiz. Bu dünyada birbirimizin kıymetini bilmek lazım. Birbirimize Allah rızası için yardımcı olmamız lazım. İnşallah ola ki her gün bir araya gelirsek daha iyi olur. Gönüller birbirine yakınlaşır. Hayırlı olur inşallah. Aynı birliktelik farklı partiler de olsa el birliği ile ne yapılmaz ki.

Mehmet Başer; Birbirimizin kıymetini ölünce anlıyoruz. Sağ iken kimse kimsenin kıymetini bilmiyor. Baba oğlu, oğul babayı, kız anayı, akraba hısım, kardeş kardeşi samimi olarak bunlar artık bitmiş. Hiç kimse kimseye bu devirde sahip çıkmıyor. Yozgat’ımız milliyetçi. Hangi partiden olursa olsun yaparlar. Şimdi cenaze namazından geliyoruz. İyi Partiden Şükrü Karabacak ağabeyimiz vefat etti. Celal Köse bile ön saflarda yerini aldı. Genellikle yurt dışında birbirimize sahip çıkıyoruz.

Halil Yıldız; Birbirimizin kıymetini ölünce anlıyoruz. Derler ki kör ölür badem gözlü olur. Ama maalesef birbirimizin kıymetini gittikçe hiç anlamamaya başladık. Çünkü insan ilişkileri neredeyse minimum safhaya geldi. Lehçemiz de kelimemiz de azaldı. 150 kelime ile Türkiye’de çocuklar konuşamıyor. Öyle bir ortamda yaşıyoruz. Ben tam bilmiyorum ama her halde Yozgat’ta bütün parti vatandaşlarının birlik beraberliği hep aynı. Sen şu partidensin, öteki başka partiden diye herhangi bir gözlem yok. Yozgat Türkiye’nin tam ortasında. Dünyanın ortası Mekke ise, Türkiye’nin ortası da Yozgat. Onun için Yozgat’ta parti gözetmeksizin belki çok az derecede yüzde 2-3 civarında etkisi olabilir. Ama parti farklılıkları Yozgat’ta insan ilişkilerini etkilemez diye düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.