ÇiLEKOP!
Kadışehri Kaymakamlığı, ‘Kadışehri’nde Çiçek Açan Çilek (ÇİLEKOP)’ projesi ile Kabalı’nın ardından yeni bir meyvecilik akımını daha hayata geçiriyor. İlçe kaymakamı Fikret Dağ, 64 dekar alanda 500 bin TL destekle organik çilek bahçeleri kuracaklarını açıkladı.
Türkiye’de meyve üretimine model olan Yozgat’ın Kadışehri İlçesi Kabalı Köyü Meyvecilik Entegrasyonu Projesi’nin ardından aynı ilçede kaymakamlık tarafından ÇİLEKOP isimli önemli bir hibe destekli çalışma başlatıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İradesi mali destek programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.
Projenin hakkında bilgi veren Kadışehri Kaymakamı Fikret Dağ, kaymakamlık koordinesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kadışehri’nde Çiçek Açan Çilek” projesinin, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2018 Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kabul edildiğini bildirdi.
Kaymakam Dağ, proje kapsamında Yanık ve Derbent köylerinde 16 önder çiftçiye ait toplam 64 dekar alanda yaklaşık 500 bin TL bütçeli organik üretimle çilek bahçeleri kurulumu ve sürdürebilirliğini hayata geçirmek istediklerini bildirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.