Çocuklar için çalıştay
Yozgat’ta koruyucu ve önleyici hizmetler düzenleyerek çocukların psiko-sosyal gelişimlerine destek olan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından “Sosyal Uyum ve Çocuk” konulu çalıştay yapıldı.
2 gün boyunca Grand Ser Otel’de yapılan çalıştay hakkında bilgi veren Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, çalıştayı Bozok Üniversitesi ile ortaklaşa yaptıklarını söyledi.
İl Müdürlüğü olarak dezavantajlı gruplarda özellikle çocuk alanında çalışmalar yaptıklarını dile getiren Neşeli, “Dünyaya baktığımız takdirde dünyada birçok nüfus hareketlilikleri görmekteyiz. Dünyada çocuklarımız göç etmektedir. Göçün en büyük nedeni savaş olarak gözükmektedir” diye konuştu.
1 MİLYON 600 BİN ÇOCUK VAR
Suriye’den 3 milyon 600 bin insan geldiğini belirten Neşeli, “2019 yılı içerisinde yaşayan 3 milyon 600 bin insanın 1 milyon 600 bini çocuk. Bu çocuklar diğer akranlarıyla en iyi yaşam haklarına sahipler. Çünkü çocuk hakları birleşmiş milletlerden bu şekilde ifade edilmekte. Bizler de kendi ülkemize gelen çocukların sosyal uyum açısından güçlendirilmesi en azından tehlikelerin, yaşamış oldukları kültürlerin farkına varmak zorundalar. Bizler de bugünü etkinliklerle sığınmacı çocuklara dikkat çekmek istiyoruz. Onların diğer Türk vatandaşları ile kaynaşmasını hedeflemekteyiz” dedi.
KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITIYORUZ
Bozok Üniversitesi ile ortaklaşa olarak 2 günlük çalıştay yaptıklarını ifade eden Neşeli, “Çocuklarımızın üzerinde, kültürümüz üzerinde duracağız. İnanıyorum ki bu çalışmalarla çocuklar daha güçlü olacak. Biz aile yanında bin 40 çocuğumuzu da takip ediyoruz. Bunlarla bir araya gelmekteyiz. Bunları sadece ekonomik alanda destekleme değil onlarla beraber ders çalışma, onlarla beraber sosyal kültürel faaliyetler düzenleyecek çocukların nitelikli şekilde yaşamlarını devam ettirmeleri ve gelişimlerini en iyi şekilde devam etmelerini amaçlamaktayız” ifadelerine yer verdi.








Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.