Altın 6434.5 %1.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4332 %0.04
Euro 53.4451 %-0.33
Sterlin 61.5287 %0.09

Çorum'da Göz Yaşartan Yardım Çağrısı: Üç Torunu İçin Yardım Eli Uzatın

Çorum'da Göz Yaşartan Yardım Çağrısı: Üç Torunu İçin Yardım Eli Uzatın

Çorum'da Mehmet ve Gülkız Eseroğlu, zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Çorum'da Mehmet ve Gülkız Eseroğlu, zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Üç torunlarına bakma sorumluluğu üstlenen bu yaşlı çift, kimsesizliklerini ve çaresizliklerini gidermek için hayırseverlerin yardımına muhtaç.

Eseroğlu ailesi, Çorum Merkez Dutçakallı köyünde yıkık dökük bir evde yaşam savaşı verirken, şehre taşınma kararı aldılar. Ancak bu yeni başlangıç, birçok zorluğu da beraberinde getirdi. Çorum'un Bahçelievler Mahallesi'nde kiraladıkları eve taşınmaları için eşyalara ihtiyaçları var. Aile, aylık 2.500 TL kira ödüyor; fakat evde yaşamak için gerekli temel eşyalardan yoksun.

Belki de en acı tarafı, okulların açılmasına rağmen, çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılayamamaları. Kıyafetlerinden kırtasiye malzemelerine, ayakkabılarından çantalarına kadar en temel okul ihtiyaçlarına dahi sahip olmayan torunlar, eğitimlerine devam edemiyorlar. Büyükanneleri ve büyükbabaları maddi imkansızlıklar nedeniyle onlara yardımcı olamıyor.

65 yaş aylığı ile geçimini sağlamaya çalışan Mehmet bey, hem evinin hem de torunlarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.

Bu yaşlı çift, devlet kurumlarına, sivil toplum örgütlerine ve tüm hayırseverlere sesleniyor: "Bize yardım eli uzatın." Çorum Valiliği, Belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve diğer kurumların yanı sıra, tüm hayırseverlerden destek bekliyorlar.

Aileye yardımcı olmak, onların yaşamlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak isteyenler için iletişim bilgileri: Telefon - 0545 464 83 52 veya Bahçelievler Mahallesi Karşıyaka 15. Sokak No: 24/2 adresi.

Hayat bazen zorluklarla dolu; ancak birlikte, birbirimize destek olarak bu zorlukların üstesinden gelebiliriz. Eseroğlu ailesi için küçük bir yardım, onların yaşamında büyük bir değişiklik yaratabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.