Altın 6424.91 %1.28
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4601 %0.04
Euro 53.4549 %-0.32
Sterlin 61.5263 %0.08

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat Belediye Başkan Adayını İlan Etti Yozgat Celal Köse!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat Belediye Başkan Adayını İlan Etti Yozgat Celal Köse!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da düzenlediği coşkulu bir törenle 48 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan, AK Parti'nin Yozgat Belediye Başkan adayı olarak Celal Köse'yi ilan etti. Köse'nin adaylığı, Yozgat'ta büyük bir memnuniyetle karşılandı.

AK Parti Belediye başkan aday tanıtım programı, Ankara'daki ATO Congresium'da gerçekleşti. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17'si büyükşehir olmak üzere toplamda 48 ilin belediye başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtımı, alfabetik bir sıraya göre sahne alınarak yapıldı ve bu süreçte yerel seçim şarkıları da çalındı. Programda, ilk kez çalınacak yeni şarkılara da yer verildi, bu da etkinliğe ayrı bir heyecan kattı.

CELAL KÖSE’Yİ İLAN ETTİ

Celal Köse'nin Yozgat Belediye Başkan adayı olarak açıklanması, özellikle Yozgat'ta büyük bir coşku yarattı. Köse'nin adaylığı, bölgedeki seçmenler arasında umut ve memnuniyet yarattı. Bu, Yozgat'ın sosyal ve ekonomik gelişimine yönelik beklentilerin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Köse'nin adaylığı, aynı zamanda AK Parti'nin bölgedeki gücünü ve etkisini de pekiştirecek bir adım olarak değerlendiriliyor.

İstanbul'un ilçe belediye başkan adayları da Başkan Erdoğan'ın başkanlığında kamuoyuna tanıtılacak. Ankara ve İzmir'in ilçe belediye başkan adayları ise daha sonraki tarihlerde, yine Erdoğan'ın katılımıyla açıklanacak. Diğer illerin ilçe adayları ise AK Parti'nin genel başkan yardımcıları tarafından düzenlenecek programlarla tanıtılacak.

Türkiye'nin yerel yönetimlerine dair siyasi manzarasını şekillendiren kritik bir hamle olarak değerlendiriliyor. Adayların tanıtımı, partinin yerel seçimlerdeki stratejisinin bir parçası olarak görülüyor ve bu strateji, partinin genel politik yönünü de yansıtıyor. Bu tanıtım toplantıları, sadece adayları tanıtmakla kalmayıp, aynı zamanda parti içi birlik ve bütünlüğü de pekiştiren etkinlikler olarak ön plana çıkıyor.

Kamu Yönetimi eğitimi almıştır. Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparak "Siyasi Partiler Kanunu'na Göre Seçme ve Seçilme Esasları, Parti İçi Demokrasi ve Liderler Sultanlığı" konulu tezini tamamlamıştır.

İş hayatında akaryakıt, gıda ve madencilik sektörlerinde aktif olan Köse, 1984 yılından itibaren yapı hizmetleri alanında da çalışmalar yapmıştır. Siyasi kariyerine Refah Partisi Gençlik Kolları ile başlayan Köse, AK Parti'nin kuruluşunda Kurucu İl Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 2002 yılında Yozgat  Merkez İlçe Teşkilatı'nı kurmak üzere görevlendirilmiş, 2007'de kendi isteğiyle bu görevden ayrılmıştır. 23 Ağustos 2017'de AK Parti Yozgat İl Başkanlığına atanmış, 31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçimlerinde AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı olarak seçilmiş ve seçimi kazanarak Yozgat Belediye Başkanlığı görevine başlamıştır. Köse 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerde Yozgat Belediye Başkanı Adayı oldu.

Celal Köse, evli ve iki çocuk babasıdır.

İŞTE İLLER VE ADAYLARI

Adana: Fatih Mehmet Kocaispir Yüreğir Belediye Başkanı

Adıyaman: Ziya Polat Orman Eski Bölge Müdürü

Afyonkarahisar: Hüseyin Ceylan Uluçay

Ağrı: Mehmet Salih Aydın Baro Eski Başkanı

Aksaray: Evren Dinçer Mevcut Belediye Başkanı ile yola devam

Amasya: Mehmet Uyanık

Antalya: Hakan Tütüncü Kepez Belediye Başkanı

Ardahan: Yunus Baydar AK Parti Eski İl Başkanı

Batman: Adil Sebati Ceylan

Bayburt: Mete Memiş

Bilecik: Mustafa Yaman - Bayırköy Belediye Başkanı

Bolu: Muhammet Emin Demirkol

Burdur: Mehmet Şimşek

Çorum: Halil İbrahim Aşgın - Belediye Başkanımız, Yola Devam.

Diyarbakır: Mehmet Halis Bilden - Eski Tigem Genel Müdürü

Gaziantep: Fatma Şahin - Büyükşehir Belediye Başkanımız, Eski Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı

Gümüşhane: Ercan Çimen

Hakkari: İsmet Ölmez - İş Adamı

Hatay: Mehmet Öntürk - Ak Parti İl Başkanı

Iğdır: Ülkü Öcal - Belediye Başkan Yardımcısı

Kahramanmaraş: Fırat Görgel

Karabük: Özkan Çetinkaya, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı

Karaman: Mevlüt Akgün, Eski Milletvekilimiz

Kayseri: Memduh Büyükkılıç

Kırıkkale: Mehmet Saygılı

Kırşehir: Dr. Osman Arslan

Kilis: Reşit Polat

Konya: Uğur İbrahim Altay- Büyükşehir Belediye Başkanımızla Yola Devam

Kütahya: Kamil Saraçoğlu

Malatya: Sami Er - Fatih Belediye Başkan Yardımcısı

Mardin: Abdullah Eril - Eski Valilerimizden

Muş: Feyat Asya

Nevşehir: Mehmet Savran

Niğde: Emrah Özdemir

Sakarya: Yusuf Alemdar

Siirt: Ekrem Olğaç

Sivas: Hilmi Bilgin

Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül

Şırnak: Mehmet Yarka

Tekirdağ: Cüneyt Yüksel

Trabzon: Ahmet Metin Genç

Tunceli: Erkan Eroğlu

Uşak: Mehmet Çakın

Van: Abdulahat Arvas

Yozgat: Celal Köse

Zonguldak: Ömer Selim Alan

İzmir: Hamza Dağ

Ankara: Turgut Altınok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.